REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministerija kreipėsi į Gariūnus administruojančias įmones, siūlydama laikytis sutartimi prisiimtų įsipareigojimų ir nutraukti turgaus prekybininkų iškeldinimą iš kioskų, kol bus iki galo išsiaiškintos sutarties tarp Vyriausybės ir Gariūnus valdančių įmonių vykdymo aplinkybės.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 25 d. įmonių „Jurgena“, „Posūkis“ ir „Geruda“ vadovai yra pakviesti atvykti į susitikimą su ūkio ministru ir ministerijos atstovais.

REKLAMA

Gariūnų prekybininkai informavo Ūkio ministeriją apie gautus registruotus laiškus, kuriuose pranešama, kad jie bus iškeldinti iki lapkričio 1-osios. Tokiu atveju kiekvienam iškeldintam prekybininkui tektų sumokėti depozitinį 10 tūkst. litų vertės mokestį už darbo vietą naujame statinyje, 5 tūkst. litų reikėtų sumokėti už darbo vietos apdailą ir 2 tūkst. litų - už dokumentų sutvarkymą.

Sutartyje Gariūnus administruojančios įmonės yra įsipareigojusios užtikrinti smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams galimybę nuolat ir abiem pusėms palankiomis sąlygomis naudotis Gariūnų parko statiniais, įrenginiais ir paslaugomis, teikiamomis vykdant projektą. Pagal sutartį projekto vykdytojai negali nustatyti jokių papildomų ir ekonomiškai nepagrįstų mokesčių ar rinkliavų smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams, dirbantiems Gariūnų parko teritorijoje, kaip įnašo, kuriuo būtų dengiamos projekto įgyvendinimo sąnaudos.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministerijos specialistai taip pat peržiūri Nutarimo rengimo ir priėmimo aplinkybes ir Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas dėl korupcijos pasireiškimo galimybių pripažįstant Gariūnų turgavietę valstybinės svarbos objektu.

Gariūnų verslo parkas yra valstybinės svarbos ekonominis projektas. 2005 m. patvirtintame projekte numatyta Gariūnų verslo parke įkurti keturių paviljonų ūkininkų turgų, verslo informacijos centrą, netinkamų eksploatuoti transporto priemonių perdirbimo liniją, įrengti nemokamas automobilių aikšteles, transporto grūstis naikinančias apylankas, vaikų laisvalaikio patalpas ir žaidimų aikšteles. Taip pat projekte numatyta sukurti 1500 naujų darbo vietų, įrašyta nuostata, kad parkas užtikrins nuolatines darbo vietas daugiau nei 15 tūkst. asmenų.

Projektui suteikus valstybinės svarbos kategoriją, Gariūnų turgavietę valdančioms įmonėms buvo sudarytos išskirtinės žemės nuomos sąlygos ne aukciono tvarka. Šiuo metu Gariūnų verslo parko teritorija užima 32,5 ha žemės plotą šalia Vilniaus. Anksčiau projektą kontroliavo Vilniaus apskrities viršininko administracija, spalio 6-ąją Vyriausybė projekto įgyvendinimo kontrolę perleido Ūkio ministerijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų