REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė neskirs A. Valantino apygardos teismo teisėju

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė neskirti buvusio generalinio prokuroro Algimanto Valantino Vilniaus apygardos teismo teisėju. Ji pareiškė, kad už darbo stažą yra svarbiau profesionalumas, aukšta darbo kokybė, nepriekaištinga reputacija ir pagarba žmogui.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį šalies vadovė susitiko su vienuolika kandidatų į Vilniaus apygardos teismo teisėjus ir antradienį pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą prašydama patarti šio teismo teisėjais skirti Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Civilinio proceso katedros lektorę, Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėją dr. Viliją Mikuckienę, Vilniaus r. apylinkės teismo teisėją Jadvygą Mardosevič, Vilniaus m. 1 apylinkės teismo teisėją Andrių Ignotą ir Vilniaus m. 2 apylinkės teismo teisėją Artūrą Pažarskį.

REKLAMA

Vilniaus m. 2 apylinkės teismo teisėju dirbančio buvusio generalinio prokuroro Algimanto Valantino tarp jų nėra, nors Pretendentų į teisėjus atrankos komisija neprieštaravo, kad jis būtų perkeltas į aukštesnį teismą.

Atsižvelgdama į pastaruoju metu didėjantį civilinių bylų skaičių, į laisvas Vilniaus apygardos teismo teisėjų vietas prezidentė nusprendė skirti tris civilinės teisės ir vieną baudžiamosios teisės specialistą. Prezidentė įvertino daugelio institucijų ir komisijų jai pateiktą medžiagą ir ypatingą dėmesį skyrė pretendentų kvalifikacijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų