REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaunas gali „didžiuotis" ne tik auksine tupykla, bet ir auksiniu vandeniu. Laikinojoje sostinėje kubinis metras pašildyto vandens kainuoja daugiau nei keli gramai aukščiausios prabos aukso bet kurioje supirktuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Normalu, kad brangu

Kaunietė Justė Petrulytė, gyvenanti J.Lukšos–Daumanto g. 2 name, pakraupo, gavusi „Kauno energijos" sąskaitą už rugsėjo mėnesį. Du kubinius metrus karšto vandens sunaudojusi ir tiek pat deklaravusi mergina turi sumokėti net... 128,74 lito! „Tokios didelės kainos dar niekada nebuvo, – paskambinusi į redakciją baisėjosi ji. – Nesuprantu, kas čia vyksta?"

REKLAMA

AB „Kauno energija" konsultantės tokia kubinio metro šilto vandens kaina nė kiek nesuglumino. „Vanduo brangesnis tuose namuose, kurie yra senos statybos, kur galbūt nesutvarkyta šildymo ir karšto vandens sistema, dėl to susidaro daug šilumos nuostolių, – paaiškino ji. – Dar paprastai daugiau už vandenį moka bendrabučio tipo namų gyventojai, nes ten, žinot, visokių gyventojų yra (tokio tipo daugiabutyje J.Petrulytė ir gyvena, – red. past.)."

REKLAMA
REKLAMA

Kita, anot jos, bėda, kad namo gyventojai netvarkingai deklaruoja vandens sunaudojimą. Sunaudojo vandens daugiau, bet deklaravo mažiau – ir likusi šilumos tiekimo į tą namą kaina padalijama kitiems gyventojams. Mat kiek šilumos namas suvartojo – už tiek esą ir turi būti sumokėta.

Ji sutiko, kad sąžiningi gyventojai jaučiasi mulkinami, bet sakė niekuo jiems negalinti padėti.

Bendrovės atstovas spaudai Ūdrys Staselka dar pridūrė, jog teisingas vandens sunaudojimo deklaravimas yra ne “Kauno energijos", o namą administruojančios įmonės reikalas. Tam, girdi, yra namo prižiūrėtojai, kurie turėtų tikrinti, kaip teisingai gyventojai deklaruoja sunaudotą vandenį. Tada ir panašių nesusipratimų nekiltų. AB “Kauno energija" esą įsipareigojusi tiekti nustatytos temperatūros vandenį į namą bei užtikrinti reikiamą slėgį. Tai yra tik už tai atsako. O kas dedasi pastato viduje – ne jos reikalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prižiūrėtojai atsakyti nenori

Minėtą namą prižiūri UAB „Būsto administravimo agentūra". Jos direktorius Antanas Bakutis nieku gyvu nenorėjo sutikti, kad agentūros darbuotojai privalo užtikrinti teisingą šio namo gyventojų sunaudoto vandens deklaravimą.

„Absurdiškas „Kauno energijos" paaiškinimas, – nusistebėjo jis. – Mūsų agentūra nėra nei karšto vandens, nei šilumos tiekėja. Šias paslaugas teikia būtent „Kauno energija". Todėl ji ir atsako už tai."

Esą tegu bendrovės atstovai pasako, kokiame įstatyme numatyta, kad agentūra deklaravimą turi prižiūrėti. Nė vieno įstatymo ar teisinio akto nesuras!

REKLAMA

Gyventojai, anot jo, dėl vandens tiekimo sudarę sutartis ne su agentūra, o su „Kauno energija", vadinasi, šios bendrovės atstovai ir turi užtikrinti, kad žmonės nesukčiautų.

„Toks jų aiškinimas yra ne kas kita, kaip žmonių varinėjimas, – pabrėžė A.Bakutis. – Bet, žinau, jau inicijuota energijos tiekimo pertvarka, rengiami teisiniai aktai, taigi „Kauno energija" ilgai iš žmonių nesišaipys. Jei patys neišspręs šitos problemos, teismai įpareigos tą padaryti. Tada baigsis žmonių stumdymai ir kvailinimas."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų