REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas atmetė 15 parų suimto korupcija įtariamo Alytaus mero Česlovo Daugėlos skundą, kuriuo jis siekė išeiti į laisvę. Priimtoje galutinėje ir neskundžiamoje teismo nutartyje teismas akcentavo, jog Č. Daugėla gali daryti įtaką kitiems proceso dalyviams bei daryti naujus nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto apylinkės teismo Č. Daugėlai skirtos kardomosios priemonės - suėmimo terminas baigiasi trečiadienio popietę. Kol kas neaišku, ar prokurorai kreipsis į teismą prašydami pratęsti suėmimą, ar nuspręs skirti Č. Daugėlai švelnesnę kardomąją priemonę.

REKLAMA

Kauno apygardos teismas antradienį nagrinėjo korupcija įtariamo Alytaus miesto mero skundą dėl jo nušalinimo nuo pareigų. Jau 13-ąją dieną už grotų leidžiantis Č.Daugėla spalio 7-ąją Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu nuo einamų pareigų buvo nušalintas trims mėnesiams.

Č. Daugėlos advokatas Jonas Kairevičius, pasak lrytas.lt, savo kliento skundą prašė patenkinti. Jo manymu, nušalinimas nuo pareigų - perteklinė priemonė, o ikiteisminį tyrimą atliekantys teisėsaugininkai savo tikslus jau pasiekė.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Aivaras Alimas, prašydamas teismo atmesti Č. Daugėlos skundą, motyvavo tuo, jog Alytaus meras gali daryti įtaką savo pavaldiniams ir taip trukdyti atliekamam tyrimui.

Ar meras bus grąžintas į pareigas, Kauno apygardos teismas skelbs spalio 21-ąją dieną.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) Alytaus miesto merą sulaikė spalio 6-ąją, atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų