REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijoje apie 1,5 tūkst. degalinių, įsikūrusių prekybos centruose, liko be kuro dėl nuo rugsėjo mėnesio tebesitęsiančių streikų prieš pensinio amžiaus ilginimą. Apie tai spalio 18 d. praneša AFO remdamasi profsąjungų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prancūzijos nepriklausomų kuro importuotojų profsąjungos vadovo Aleksandro de Benua, 20-25 proc. skirstomųjų saugyklų arba jau nutraukė kuro tiekimą degalinėms, arba greitu metu nutrauks. Jis pranešė, kad saugyklų darbas iš dalies sutrikdytas dėl pačių darbuotojų protestų, ir iš dalies – dėl vilkikų vairuotojų blokados.

REKLAMA

Pirmadienį ryte vairuotojai blokavo greitkelį A6, jungiantį šalies šiaurę su pietumis. Kelias užblokuotas į šiaurę nuo Liono ir į pietus nuo Paryžiaus. Vairuotojai taip pat užblokavo judėjimą pagrindinėmis magistralėmis pramoninėse zonose, konkrečiai, Bordo, praneša „Bloomberg“.

Šia blokada vairuotojai siekia sutrikdyti kuro tiekimą degalinėms ir kitiems vartotojams.

Prancūzijos premjeras Francois Fillonas, ir vidaus reikalų ministras Brisas Ortfė  jau pareiškė neleisiantys vilkikų vairuotojams rengti blokados.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau dėl Marselio uosto darbininkų streiko šalyje darbą nutraukė 10 iš 12 naftos perdirbimo įmonių. Iki tol protestai prieš Prancūzijos prezidento paskelbtą pensijų reformą jau sutrikdė geležinkelio ir oro transportą, taip pat kitų organizacijų ir įmonių darbą. Žemesnieji Prancūzijos rūmai jau pritarė įstatymo projektui, pagal kurį pensinis amžius didinamas nuo 60 iki 62 metų.

Pastaruosius du mėnesius jau buvo surengtai keli visuotiniai streikai. Spalio 16 d. protesto akcijoje, profsąjungų lyderių duomenimis, dalyvavo iki 3 mln. žmonių. Kita protesto mitingų serija numatoma antradienį, spalio 19 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų