REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po dviejų savaičių šalies gydymo įstaigos savo lėšomis privalės sunaikinti apie 22 tūkst. vakcinų nuo pandeminio gripo, kurioms valstybė išmėtė milijoną litų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų rudenį, prasidėjus vadinamajam kiaulių gripui, tuometinio sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko dėka Lietuva, jau gerokai pavėlavusi, iš Olandijos įsigijo apie 27 tūkst. vakcinų.

REKLAMA

Mokant brangiau nei kitos Europos Sąjungos valstybės, buvo išleistas milijonas, tačiau vėliau paaiškėjo, kad vakcinų galiojimo laikas baigsis jau šį rudenį, o svarbiausia - jų poveikis žmonėms nėra ištirtas.

Tuomet kai kurie gydytojai net ėmė kaltinti A.Čapliką sąmoningu nusikaltimo darymu, nes jiems skiepytis šiomis vakcinomis buvo primygtinai siūloma.

Vakcinas nuo pandeminio gripo Lietuva įsigijo gerokai pavėluotai, jau kilus pandemijai, tuo metu, kai daugelis Europos šalių ieškojo būdų, kaip šiais vaistais atsikratyti. Labiausiai pasisekė olandams, kurie iš lietuvių dar ir uždirbo.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau iki šiol tikrieji kiaulių gripo vakcinų aferos kaltininkai nėra nei žinomi, nei nubausti, nes niekas šios brangios spekuliacijos, pasinaudojant kilusia masine panika, taip ir netyrė.

Šį rudenį Valstybinė ligonių kasa jau pranešė, kad centralizuotai nupirko 100 tūkst. sezoninio gripo vakcinos dozių, už kiekvieną mokėta apie 9,6 lito. Pernai Lietuvoje nuo įprasto gripo mirė 8, o nuo pandeminio - 23 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų