REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jums nekliūva įėjimai prekybos centruose, kurių grindinyje stringa batų kulniukai?

Ar jums nekliūva įėjimai prekybos centruose, kurių grindinyje stringa batų kulniukai?

REKLAMA

Plokščiapadžiu apavu einu į tokias vietas, su aukštakulniais ten patenku tik išskirtinais atvejais, kai reikia užbėgti prieš kokią šventę gėlės. Automatiškai pasistiebi, perlekiant per tą „kilimėlį“. Grindys prekybos centruose nepritaikytos aukštakulniams, reiktų įprasti eiti su patogia, saugia avalyne.   Įėjime yra labiau erzinantis dalykas - vėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip, griaunantis moterų šukuosenas...

Iškart pasiruošiu, kad: plaukai į viršų, į burną ir į akis. Tas vėjas kur kas labiau nepatinka, nei „kilimėliai“.

REKLAMA

Ar patiktų, jei arčiausiai prekybos centro įėjimo būtų įrengtas specialios automobilių stovėjimo vietos moterims? Menkas malonumas su nešuliais klibikščiuoti...

Mes juk, deklaruojame, kad esame nepriklausomos, lygiavertės, emancipuotos moterys, norime, kad į mus žiūrėtų kaip į lygiavertes partneres visur – tai jau dabar, kaip neįgaliosioms prireikia kažkur arčiau vietos? Užsidėkim patogią avalynę – nereiks vargti, be to yra prekes vežtis skirti vežimėliai.

REKLAMA
REKLAMA

Jūsų nuomone,   ar mintis padaryti specialiai moterims platesnes automobilių parkavimo vietas, pasiteisintų?

Įdomu. Bet nemanau, kad moterys yra prastesnės vairuotojos, kad parkuotis reiktų daugiau vietos. Manau, kad moterys yra atsargesnės negu vyrai, todėl ir renkasi platesnes vietas. Aš renkuosi platesnę vietą visuomet, dėl vienos paprastos priežasties: man labai gaila, kai kiti vairuotojai sėsdami į automobilį daužo mano mašinos dureles.

Sutikime, technikos priežiūros sritys nėra moteriškos. Būtų neblogai, jei atsirastų degalinė moterims, kur kurą ne pačios piltumėmės...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kuriose degalinėse taip ir yra - teko patirti: pribėgo vaikinas, beliko tik susimokėti. Jei atsirastų daugiau tokių paslaugų būtų labai gerai. Nepatinka išsiteplioti rankas, dvelkti benzinu ir apskritai - nepatinka tie „pistoletai“. (Juokiasi.)

Ar pritariate idėjai taksi įrengti „moterų tarifą“, kad saugiai grįžti vakare namo ? (Tokia praktika vykdoma Vokietijoje.)

Kodėl iš vis ne dykai? Tegu vėlyvais vakarais važiuoja moterys nemokamai!

Ar lankytumėte moterų sporto klubą?

Tai būtų pats nuobodžiausias sporto klubas.

Nesutinkate, kad vyrams matyti sukaitusias dailiosios lyties mimikas, kilojant svarmenis, gal nebūtina?

Nepažįstu nei vieno vyro, kuriam nepatiktų sportuojanti moteris, ar moteris, kuri rūpinasi savimi. Man malonu, tarp treniruočių, persimesti keliais žodžiais nebūtinai su moterimi, o moterų sporto klubas baigtųsi apkalbomis „nuo iki“.

REKLAMA

Ar nepasigendate, kavinėse įtaisytų pakabukų rankinėms?

Čia jau rimta problema. Ir ne tik kavinėse, bet ir privačiuose vakarėliuose to pasigendu. Atsisėdi prie stalo nerandi rankinei vietos - nežinai kur ją dėti: ant kelių - nepadėsi, už nugaros padėsi - neatsiremsi, ant stalo – neetiška. Košmaras totalus! Įtaisytų pakabukų rankinėms tikrai pasigendu. Viename vakarėlyje pažįstamo žmona iš rankinės išsitraukė kablį ant kurio panėrė savo rankinę. Tokį dekoratyvinį „kablį“ pažįstamas pažadėjo atvežti iš Paryžiaus – ten tokios „kabyklos“ itin populiarios.

REKLAMA

Pasvajokime, jei būtų prekyvietė išskirtinai moterims, kur jos be makiažo ir nesusigūždamos pirktų higieninius reikmenis ir pan., ar lankytumėtės?

Aš dažniausiai ir einu nepasidažiusi į prekybos centrą. Bet jei kalbant apie higieninius dalykus - nėra labai smagu, kai stovi svetimas vyras eilėje už nugaros.

Kai kuriuose prekybos centruose yra įrengtos kasos besilaukiančioms ir su mažais vaikais, gal reiktų kasos moterims?

Besilaukiančių ir su mažais vaikais kasos yra labai geras sumanymas. Kai laukiausi ir dabar, kai tenka su dukryte nuvažiuoti į prekybos centrą, nenorint, kad vaikas sušiltų, pasinaudoju nuostabaus sumanymo kasomis. Ar specialių kasų moterims reikia? Pasikartosiu: kodėl , kai eina kalba apie verslą, darbą – norime būti su vyrais lygiavertės partnerės, o kai ateina kalba apie kažkokias nuolaidas – verkšlename.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jums artimesnės moterų ir vyrų lygybės visose visuomeninio gyvenimo sferose – feminizmo idėjos?

Ne, bet apsispręskime: arba būkime moterys ir nepamirškime, kad tokios turime būti visur ir visada arba būkime „vyriokai“: per puse darbus dalinkimės – tuomet ir atsuktuvą į rankas nebijokime paimkime.

Jei galėtumėte kažką keisti, palengvinti moterų gyvenime, kas tai būtų?

Lietuvoje yra apleistos vienišos mamos. Kadangi gyvenau dešimt metų Danijoje – žinau kaip yra rūpinamasi kitur. Jei dėl vienos ar antros priežasties tėvas neišgali pasirūpinti vaiku - padeda valstybė. Pas mus valstybė to neužtikrina, vienišos mamos yra labai apleistos - čia opi problema. Vyrų didžioji dalis netinkamai rūpinasi savo atžalomis. Ir kai jau vyras rūpinasi ir moka alimentus, tai stebimasi: o, koks geras vyras, stebimasi žiūrima kaip į įvykį. Slėpimas pajamų kad nereiktų mokėti savų vaikų išlaikymui... Graudu.

Kur moteris privalo būti moterimi?

Visur ir visada, o ypač namie su vyru. (Juokiasi.)

Autorė Genutė Žalienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų