REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kriminalinės policijos biuro  Organizuoto nusikalstamumo padalinių pareigūnai  vykdo ilgalaikius tarptautinius tyrimus su daugelio valstybių kolegomis, kadangi Lietuvos piliečiai vis dažniau tampa tarptautinės narkotikų apyvartos dalimi. Narkotikų kontrabandoje Lietuvos Respublikos piliečiai užima tam tikrą vaidmenį, vieni iš jų yra organizatoriai, o kiti tik kitų valstybių piliečių samdomi kurjeriai.

REKLAMA
REKLAMA

Po ilgalaikio tyrimo su užsienio valstybių teisėsaugos netoli Saint Martino (Karibų jūros regionas) krantų buvo sulaikyta jachta, kurioje pareigūnai aptiko 380 kg kokaino. Jachtos ekipažą sudarė du asmenys, vienas jų - Lietuvos Respublikos pilietis O. G. Kokaino paskirties vieta -Europa. Manomai nelegalus krovinys būtų iškrautas viename iš Pietų Europos šalių uostų.

REKLAMA

Tai - ne pirmas padalinių sėkmingo tarptautinio bendradarbiavimo  atvejų šiais metais. Š. m. sausio mėnesį Klaipėdos uoste buvo sulaikytas konteineris, atplukdytas su legaliu šaldytos žuvies kroviniu iš Ekvadoro. Krovinio apžiūros metu pareigūnai aptiko rekordinį kiekį 400 kg aukščiausios kokybės kokaino. Bendradarbiaujant su užsienio kolegomis, vienoje iš Pietų Amerikos valstybių, sulaikyti už nelegalaus krovinio išsiuntimą atsakingi asmenys, kratos metu papildomai aptikta apie 20 kg kokaino. Kaip taisyklė, kokainas dažniausiai būna skirtas Vakarų Europos ir Rusijos rinkoms, kadangi kokainas išlieka ne pačiu populiariausiu, tačiau kaip ir visoje Europoje, pačiu brangiausiu narkotiku Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Š. m balandžio mėn. Latvijoje Rygos uoste iš Pietų Amerikos atplaukusiame krovinyje - medinėse lentose, aptikta 200 kg kokaino. Šis sulaikymas taipogi įvykdytas bendro tarptautinio  tyrimo pasekoje, kuriame vienas iš pagrindinių vaidmenų teko pareigūnams. Sulaikyti nelegalaus krovinio gavėjai, vyksta ikiteisminis tyrimas.

Paskutiniu metu stebimas nelegalios kokaino apyvartos padidėjimas, Lietuvos organizuotos nusikalstamos grupuotės užmezga vis naujus ryšius su šios medžiagos tiekėjais Pietų Amerikoje, kas automatiškai suteikia galimybes „geromis" kainomis įsigyti šios narkotinės medžiagos. Atsižvelgiant į siuntų kainą dažnai būna keli užsakovai, kurie tam tikroje valstybėje privalo atsiimti savo „krovinį“. Pažymėtina, kad dažnai siuntų gavėjai netgi būna skirtingų šalių nusikalstamos grupuotės, kadangi kaip ir legalių krovinių vežėjams, kokaino siuntėjams yra pigiau vienu metu atgabenti didesnį kiekį narkotikų ir tam tikrose sandėliavimo vietose, kuriomis dažniausiai tampa Pietų Europos valstybės, paskirstyti kokainą užsakovams.

Šias metais po ilgalaikių tyrimų, kuriuose betarpiškai dalyvavo Lietuvos pareigūnai, jau konfiskuota beveik 1 tona aukščiausios kokybės kokaino įvairiose pasaulio valstybėse, tame tarpe ir Lietuvoje. Šių siuntų užsakovai - Lietuvoje veikiančios organizuotos nusikalstamos grupuotės. Nusikalstamos grupuotėms padaryti šimtamilijoniniai nuostoliai, kas žlugdo nusikaltėlių finansinį pajėgumą ir savo ruožtu įtakoja pozicijų praradimą tarptautinėje nelegalioje narkotikų apyvartoje. Su organizuotu nusikalstamumu kovojančios Lietuvos teisėsaugos institucijos vykdo sėkmingą bendradarbiavimą neteisėtos narkotikų apyvartos srityje su užsienio kolegomis, kas savo ruožtu suteikia papildomą įrankį teisėsaugos pareigūnams siekiant patraukti atsakomybėn su narkotikų kontrabanda susijusius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų