REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą šį mėnesį Alytaus rajono savivaldybės vadovai užsimoję surengti beveik 40 popiečių garbaus amžiaus gyventojams visose didesnėse rajono gyvenvietėse.

REKLAMA
REKLAMA

Popietės pavadintos „Kviečiu puodelio arbatos". Tačiau ne visus šiuos renginius galima įvardyti kaip popietes, nes nemažai jų vyksta per patį vidurdienį. Senjorams paruošiami stalai su puodeliais arbatos, saldainiais ir sausainiais. Juos pasveikina seniūnai, rajono vadovai, papasakojama apie sveikatą, socialines bėdas. Popiečių „Kviečiu puodelio arbatos" vinis - rajono vadovų dovanos senjorams ir jų pašokdinimas griežiant vietos saviveiklininkams.

REKLAMA

Pakvietė apsilankyti

Šįkart atvykti „Alytaus naujienų" atstovus į rajone organizuojamas popietes senjorams paprašė ne rajono vadovai, bet, kaip kviečiantieji pasirašė, „ne konservatoriai ir dar ne pensininkai, o mąstantys ir turintys valdžios galvoms pasiūlymų".

Kviečiantieji net atsiuntė „Kviečiu puodelio arbatos" popiečių grafiką. „Prasidėjo priešrinkiminis konservatorių šou. Kadangi už tai dabar niekas nebaus, tai koncertuoja, vaišina, dovanas dovanoja, ir viskas už rajono biudžeto lėšas. Popietės vyksta įtemptu grafiku, kuris patvirtintas rajono savivaldybėje. Jose dalyvauja garbūs valdžios atstovai - dviem grupėm pasimainydami. Kviečiami tik senjorai, nes jiems kyla mažiausiai klausimų. Juk švęsti susirenka, o ne globalių rajono problemų spręsti. Garbūs valdžios ponai darbo metu šoka, koncertuoja iš valstybinių pareigų atitraukti saviveiklininkai", - rašo Simno seniūnijos gyventoja (pavardė redakcijai žinoma).

REKLAMA
REKLAMA

Nuvykome į Mergalaukį

Šį ketvirtadienį pažvelgę į atsiųstą popiečių grafiką suskubome į Simno seniūniją, Mergalaukį. Kaip buvo skelbiama, „Kviečiu puodelio arbatos" turėjo vykti šio kaimo bendruomenės patalpose. Pasirodo, pastarosios - Simno gimnazijos Mergalaukio pradinės mokyklos sporto salėje. Šis pastatas pradėjęs irti iš išorės ir iš vidaus, apkūrenamas penkiomis krosnimis. Kai Mergalaukyje veikė pagrindinė mokykla, ją šildė dvidešimt krosnių vienu metu, dabar užtenka mažiau, nes pradinukai įkurdinti tik pirmame aukšte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš 14 valandą į mokyklos sporto salę, kurioje tinkas ir dažai atsilupę nuo sienų bei lubų, ėmė rinktis senjorai. Tikėtasi jų sulaukti 20 ar 30, bet atėjo tik per dešimt.

Dalyvaujantys mokyklos ir seniūnijos darbuotojai sudarė įspūdį, kad rajono vadovų laukia gausesnis būrys žmonių.

Netrukus salėje pasirodė rajono mero patarėjas socialliberalų atstovas Vytautas Mikelionis ir rajono tarybos sekretorius, vienas iš konservatorių-krikdemų rajono skyriaus pirmininko, mero Algirdo Vrubliausko pavaduotojų Simas Salickas.

REKLAMA

Mergalaukyje laukta ir paties mero, tačiau jis nepasirodė. A.Vrubliauskas vėliau aiškino, kad jam suskaudo dantį, todėl negalėjo nuvykti į Mergalaukį.

Mankšta, dovanos ir šokiai

Mergalaukio bendruomenės patalpose senjorai buvo susodinti pagarbiai - už ilgo stalo, ant kurio išrikiuotos lėkštės saldainių, sausainių, paruošti puodeliai arbatai. Ne senjorai - mokytojai, seniūnijos darbuotojai, net ir valdžios atstovai susėdo salės kraštuose, kad visas dėmesys tektų tiems, kuriems surengta popietė.

Rajono Visuomenės sveikatos biuro direktorė Dalia Kitavičienė atsivežė sumaišyto kelių rūšių aliejaus ir siūlė senjorams prieš mankštą išsitrinti rankas.

REKLAMA

Simno seniūnas Vytautas Viršilas kviestiems garbaus amžiaus žmonėms perdavė linkėjimus nuo jų vaikaičių. Net iš Daugų pakviesti muzikantai ragino visus linksmintis ir dainuoti vidury baltos dienos. O rajono vadovai senjores, nors ir nelabai norinčias šokti tokiu metu, maloniai kvietė šokio.

Ir pagaliau - dovanų krepšeliai senjorams. Juose - šampūnas, indų ploviklis, skalbimo milteliai ir naujausias rajono savivaldybės leidinys „Alytaus rajonas. Čia gera gyventi".

„Nėra ko slėpti"

Dar metų pradžioje, kai buvo padalytas šiemetis rajono biudžetas, tarybos opozicinės frakcijos - socialdemokratų bei valstiečių liaudininkų - atstovai pastebėjo, jog krizės neturėtų pajusti dvi sritys: kultūra ir sportas. Pirmajai programai skirta 120 tūkst. litų, antrajai - 100 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada opozicionieriai pabrėžė, kad tokie neįprastai dideli pinigai šioms sritims duodami prieš artėjančius savivaldybių tarybų rinkimus „šokiams ir dainoms". Pavyzdžiui, „Kviečiu puodelio arbatos" - 7 tūkst. litų, rudens šventėms seniūnijose - 5 tūkst. 500 litų, kitiems renginiams - 23 tūkst. 500 litų.

Popietėse senjorams pabrėžiama, kad joms turima rėmėjų. Tačiau akivaizdu, jog ir dėl jų organizavimo tratinami visų mokesčių mokėtojų pinigai.

Rajono žmonės, pakvietę mus apsilankyti šiose popietėse, neapsiriko dėl rajono valdžios pasiskirstymo dalyvaujant „Kviečiu puodelio arbatos". Į jas pasikeisdami skuba meras, vicemeras konservatorius Gediminas Krasauskas, minėti tarybos sekretorius ir mero patarėjas bei soclibas administracijos direktorius Aurimas Truncė.

Neapsiriko rajono žmonės ir manydami, kad šiomis popietėmis „prasidėjo priešrinkiminis konservatorių šou". Tai patvirtino ir pats A.Vrubliauskas: „Nėra ko slėpti, prieš rinkimus organizuojam."

Alma MOSTEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų