REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pripažino visišką nesėkmę bandant sukurti šalyje daugiakultūrę visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį pareiškimą ji padarė jaunimo organizacijos – Krikščionių demokratų sąjungos susirinkime Potsdame, praneša „Deutsche welle“.

REKLAMA

Pasak Vokietijos vyriausybės vadovės, imigrantai turi išmokti vokiečių kalbą ir integruotis į visuomenę. „Tie, kas nori tapti mūsų visuomenės dalimi, turi ne tik laikytis mūsų įstatymų, bet ir kalbėti mūsų kalba“, – sakė A. Merkel.

Vokietijos kanclerė taip pat pabrėžė imigracijos, ypač kvalifikuotų specialistų, į Vokietiją būtinybę. Anot jos, kasmet į pensiją išeina 200 tūkst. vokiečių, todėl šalyje trūksta darbo jėgos.

REKLAMA
REKLAMA

Savo pareiškime A. Merkel taip pat pakomentavo Vokietijos prezidentą Christianą Wulffą, kuris teigė, jog islamas tapo Vokietijos dalimi. „Islamas tapo Vokietijos dalimi, tai akivaizdu, ir ne tik kalbant apie futbolininką Mesutą Ozilą“, – sakė A. Merkel. Gimęs Turkijoje, M. Ozilas laikomas vienu iš pagrindinių Vokietijos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjų.

Šių metų rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais šalyje kilo skandalas dėl prieštaringai vertinamos knygos „Vokietija naikina save“, kurios autorius - buvęs Bundensbanko valdybos narys Tilo Saracino teigė, jos didėjantis skaičius imigrantų, kurie nepriima vokiečių kultūros ir nesiekia integruotis į Vokietijos visuomenę, žlugdo šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų