REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

,,Naujieji kinai" moka šimtus tūkstančių dolerių, kad parengtų savo atžalas mokymuisi geriausiuose Amerikos universitetuose.

REKLAMA
REKLAMA

Įsivaizduokit, kad jūs pirmą dieną Harvarde ir dar tik susipažįstate su bendrabučio kaimynais. Štai vaikinas, po kurio vardo ir pavardės stove aristokratinė pažyma ,,Septintas": visi jo protėviai, pirmesnių skaitmenų turėtojai, mokėsi Harvarde. O štai kitas jaunuolis, kurio vardas išgraviruotas viename iš mokymo korpusų. Štai mergina, kurios tėtis vieno universiteto prezidentas, rašo Forbes.ru.

REKLAMA

Gali būti, kad netrukus prie šių Amerikos elito atžalų prisijungs ir Kinijos aukštuomenės atžalos. Kas gi šie du berniukai iš Šanchajaus, kuriems dabar po šešiolika metų? Jie yra stambių pramonės įmonių paveldėtojai, verslininkų sūnūs. Programai, pagal kurią jie rengiami studijuoti prestižiniame Amerikos universitete, tėvai išleido beveik 200 tūkst. dolerių. Už šiuos pinigus specialios Kinijos mokslo įstaigos keletą metų rengia paauglius ne tik stojimui į universitetą (tokių programų – aibė), bet ir sėkmingoms studijoms. Programa numato užsiėmimus nedarbo dienomis, vasaros mokyklas ir nedidelių grupių išvykas į Ameriką iki mokslo metų pradžios JAV koledžuose likus trejiems ar ketveriems metams.

Prieš dvejus metus Šanchajuje įsikūrusios Lyderiavimo akademijos dėstytojai – dažniausiai geriausių Kinijos universitetų vakarykščiai absolventai. Mokymas individualus ir visai neatitinka konfucionizmo dvasios: klasės labai mažos, ir mokiniai ginčijasi su mokytojais.

Turtingoms šeimoms, kurios nori, kad jų palikuonys paveldėtų verslo imperijas, 200 tūkst. JAV dolerių už kurio nors geriausio Amerikos universiteto diplomą nėra labia jau didelė kaina, ir jų netrikdo analogiško dydžio išlaidos pasirengimui tame universitete studijuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų