REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius šiandien pakviestas dalyvauti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto tarybos pirmame posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Esate naujas reiškinys Lietuvos akademinėje erdvėje – užuot smulkėjus ir skaldžiusis, kaip buvo įprasta porą dešimtmečių, rasta jėgų susivienyti, susitelkti į gyvybingą universitetą su stipriu mokslo ir studijų pagrindu, – sveikindamas universitetą pabrėžia ministras. – Tęsiant garbingą tradiciją, pasirengta imtis sparčios kokybinės pertvarkos ir tapti šiuolaikiško mąstymo, atsakingų sprendimų pavyzdžiu“.

REKLAMA

Ministro teigimu, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas – akivaizdus patvirtinimas, kad aukštojo mokslo reforma išjudino giluminius akademinių pajėgų konsolidacijos procesus. Ši aukštoji mokykla sujungė buvusį Kauno medicinos universitetą ir Lietuvos veterinarijos akademiją bei šešis mokslo institutus – Biomedicininių tyrimų, Endokrinologijos, Psichofiziologijos ir reabilitacijos, Kardiologijos, Veterinarijos ir Gyvulininkystės institutus.

REKLAMA
REKLAMA

„Racionalus ir atsakingas požiūris į savo Alma Mater ateitį, patirtis bendradarbiaujant su užsienio mokslu sudaro prielaidas pagrįstai varžytis dėl lyderystės ne tik nacionaliniame lauke, bet ir platesnėje Europos akademinėje erdvėje, – sako švietimo ir mokslo ministras. – Tai sveika ir sveikintina konkurencija, iš kurios laimi studentai, dėstytojai, aukštosios mokyklos ir mokslas, bendromis jėgomis keldami studijų kartelę“.

Mokslo ir studijų pertvarka sudarė galimybes patobulinti aukštųjų mokyklų valdymą, išlaikant aukštųjų mokyklų autonomijos ir platesnio visuomenės dalyvavimo pusiausvyrą. Ministras pabrėžia, kad aukštųjų mokyklų tarybų vaidmuo – garantuoti didesnį atvirumą, skaidrumą ir viešumą, o kartu ir visuomenės pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jūsų rankose – galimybė to pasitikėjimo dėka sukaupti simbolinį prestižinio universiteto kapitalą, kuris lemia ne mažiau, nei finansinės investicijos, – kreipdamasis į tarybos narius, sako G. Steponavičius. – Jūsų laukia didelis darbas – drauge su studentų ir dėstytojų bendruomene kloti suvienyto universiteto sėkmės kelią. Tikime ir pasitikime Jūsų kompetencijos, energijos ir moralinių vertybių, kuriomis vadovausitės, galia. Linkiu, kad Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vardas būtų siejamas tik su sėkme“.

Į pirmą posėdį susirinkusi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto taryba sudaryta vadovaujantis Mokslo ir studijų įstatymu, pagal kurį į aukštųjų mokyklų valdymą įtraukiami ne tik akademinės bendruomenės, bet ir visuomenės atstovai. Aukštosios mokyklos taryba numato strateginius tikslus, renka vadovą, užtikrina atskaitingumą ir ryšį su visuomene bei steigėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų