REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultetas skelbia neatsiliekantis nuo moderniausių Vakarų Europos ir JAV universitetų: ekonomistai šiais mokslo metais jau spėjo įsirengti naujus informacinius terminalus.

REKLAMA
REKLAMA

Šie įrenginiai, kartais dar vadinami informaciniais „kioskais“, suteikia vartotojams galimybę greitai ir efektyviai surasti reikiamą informaciją, teigiama VU Ekonomikos fakulteto pranešime.

REKLAMA

Infoterminalas VU Ekonomikos fakultete.

Trijuose Ekonomikos fakultete įrengtuose infoterminaluose vartotojai gali pasiekti informaciją, skelbiamą universiteto ir fakulteto tinklalapiuose, prisijungti prie universiteto vidinio tinklo, naudotis elektroniniu paštu. Artimiausiu metu planuojama įdiegti interaktyvią auditorijų užimtumo atvaizdavimo sistemą, kuria naudodamiesi vartotojai galės sužinoti apie auditorijų užimtumą, dėstytojų darbo grafikus.  Pasak VU EF atstovų, auditorijų fondų valdymo programą jau yra sukūręs fakulteto vadybos informacinių sistemų specialybės IV kurso studentas A.Leonavičius. Šiuo metu tereikia jo projektą pritaikyti informaciniams terminalams.

REKLAMA
REKLAMA

Naujieji informacijos terminalai įrengti didžiausiuose traukos taškuose: netoli įėjimo į fakultetą, jungiamuosiuose rūmuose ir ketvirtajame reprezentaciniame aukšte, kur įkurtas dekanės kabinetas. „Kai rektoriui akad.B.Juodkai pasakėme apie sumanymą fakultete įrengti infoterminalus, jis iškart palaikė idėją ir dabar net turi viziją visą Saulėtekyje įkurtą VU kompleksą jais aprūpinti bei tarpusavyje susieti“, - pasakojo EF Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas doc.Vytautas Bujauskas.

Informaciniais terminalais jau spėjo susidomėti ir fakulteto svečiai, teigiama pranešime. Neseniai viešėjęs dėstytojas iš JAV buvo nustebintas šio pažangaus  sprendimo. Anot jo, tikrai ne kiekvienas Amerikos universitetas gali tuo didžiuotis. „Dar prieš keletą metų delegacijos iš užsienio atvykdavo į mūsų universitetus tikėdamosis čia išvysti visišką betvarkę ir atsilikimą. Galvojo, jog pamatys trečio pasaulio šalių lygio įstaigas. Jų nuostabai esame labai pažengę. Štai, pavyzdžiui, mūsų fakulteto auditorijos nuo nepriklausomybės atgavimo buvo atnaujintos jau po keletą kartų“, - pasakojo doc.V.Bujauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fakultete informacinius „kioskus“ įdiegė UAB „Novakopa“. Jos Vilniaus padalinio prekybos vadovas Julijus Liška sakė, kad informaciniai terminalai yra gana saugus sprendimas, nes klaviatūra, ekranas, rutulinis manipuliatorius–pelė –  yra sumontuota viename įrenginyje, kuris padengtas metalu.

„Beje, jei kas galvoja, kad lietimui jautrus ekranas nepatvarus – labai klysta. Norint jį sudaužyti neužteks kartelį stipriau stuktelti“, - patikino J.Liška. Dar vienas labai svarbus informacinių terminalų pliusas – jie veikia visą parą, t.y. vartotojai jais gali bet kada pasinaudoti. Fakulteto vadovybė taip pat gali saugiai nustatyti informacijos šaltinius, kuriais galima naudotis, instaliuoti savo sukurtas programas.

VU EF vadovybė iš savo bendruomenės tikisi sulaukti pasiūlymų ir pastabų, kaip dar būtų galima įrenginius patobulinti, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų