REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) – viena aktyviausiai su moksleiviais bendraujančių aukštųjų mokyklų Lietuvoje, – nuo spalio mėnesio sugrįžta pas moksleivius su VDU dėstytojų paskaitomis moksleiviams bei pirmą kartą organizuojamu renginiu „VDU ralio taurė“.

REKLAMA
REKLAMA

„Sulaukę teigiamų tiek moksleivių, tiek mokytojų atsiliepimų, šiemet tęsiame pernai startavusį VDU dėstytojų paskaitų moksleiviams projektą. Startuojame jau nuo mokslo metų pradžios su dvigubai daugiau – net 14 – paskaitų temų. Dalyvauti šiame projekte pakvietėme ne tik savo sritį išmanančius, bet ir charizmatiškus dėstytojus, mokančius sudominti auditoriją, tad nuobodžiauti paskaitų metu tikrai neteks“, – tikino VDU Studijų marketingo tarnybos direktorė Miglė Šontaitė.

REKLAMA

Moksleiviai yra kviečiami atvykti į universitetą ar VDU dėstytojus pasikviesti pas save ir diskutuoti apie mokytojo profesijos poreikį, pilietiškumą ir toleranciją, išsiaiškinti, kaip tapti sėkmingu grupės nariu, išmokti efektyvios komunikacijos bei streso įveikimo metodų. Besidominčius technologijomis VDU dėstytojai pakvies išsiaiškinti, kas bendra tarp žmogaus smegenų ir kompiuterio, bei papasakos apie atsinaujinančius energijos šaltinius. Meniškus moksleivius sudomins paskaitos apie teatrą ar kūno kalbą. Teisės dėstytojai pasiruošę išdėstyti visus moksleiviams reikalingus įstatymus: ką daryti įsigijus nekokybišką prekę ar nukentėjus per muštynes. Be to, mokyklos gali pasikviesti VDU komandą, pristatysiančią universitetą, fakultetus, studijų programas, priėmimo aktualijas. Norintys apžiūrėti VDU auditorijas, laboratorijas, pabendrauti su dėstytojais ir studentais yra laukiami universitete visus metus.

REKLAMA
REKLAMA

VDU taip pat kviečia 10-12 klasių moksleivius burti komandas ir registruotis linksmybėms „VDU ralio taurės“ varžybose, vyksiančiose lapkričio 12 d. Moksleivių laukia tikrai turininga diena – įvairios šarados, nukreipsiančios vis į kitas VDU ir Kauno centro vietas bei atskleisiančios įdomių faktų. O dalyvių sumanumas bus tikrinamas atliekant išradingumo reikalaujančias užduotis.

„Moksleivių ralio idėją padiktavo malonūs prisiminimai iš mokyklos laikų. Aišku, tai vyko kitoje vietoje ir šiek tiek kitaip. Šiuo atveju norėjosi, jog visi aktyvūs, sumanūs, mylintys savo mokyklą mokiniai taip pat pajaustų ralio dvasią. Be to, „VDU ralio taurė“ – puiki galimybė garsinti savos mokyklos vardą ir įrodyti joje besimokančių moksleivių sumanumą bei kūrybiškumą“, – apie renginį mintimis dalijosi jo idėjos autorė Auksė Lapinskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų