REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 15 dieną, 10 val. ministerijoje švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius susitiks su studentais iš Azerbaidžano, panorusiais mokytis Lietuvos aukštosiose mokyklose.

REKLAMA
REKLAMA

Dvylika merginų ir vaikinų pasirinko bakalauro studijas Vilniaus Gedimino technikos, Kauno technologijos, Mykolo Romerio, Lietuvos sveikatos mokslų universitetuose, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, Utenos kolegijoje ir Tarptautinėje teisės ir verslo aukštojoje mokykloje. Čia jie įgys pastatų energetikos, verslo vadybos, eksporto inžinerijos, vadybos, socialinio darbo, odontologijos, medicinos ir kt. specialistų kvalifikacijas. Dar šeši azerbaidžaniečiai studentai- magistrai Vytauto Didžiojo universitete gilinasi į Rytų Azijos regiono studijų, Baltijos regiono studijų, socialinio darbo, tarptautinės komercijos, o ISM Vadybos ir ekonomikos universitete – į tarptautinės rinkodaros ir vadybos, finansų ekonomikos studijas.

REKLAMA

Ministras G. Steponavičius, pavasarį viešėdamas Azerbaidžane, pakvietė studentus atvykti studijuoti į Lietuvą. Norinčiuosius atrinko Heidaro Alijevo fondas Azerbaidžane.

Švietimo ir mokslo ministerija, skatindama studijų tarptautiškumą, kreipėsi į aukštąsias mokyklas, kad jos pasiūlytų azerbaidžaniečiams studijų programas. Tris stipendijas skyrė Lietuvos Užsienio reikalų ministerija, įgyvendindama vystomojo bendradarbiavimo 2006–2010 metų politikos nuostatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų