REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkų investuotojai nusivylė Baltijos šalimis, todėl ketina gręžtis į Rusijos rinką. Apie tai viešai prabilo lenkų ambasadorius Lietuvoje Jerzy Marekas Nowakowskis.

REKLAMA
REKLAMA

Ambasadorius neneigė, kad už gerą kainą lenkų “PKN Orlen" parduotų jiems priklausantį naftos kompleksą “Orlen Lietuva", rašo rosbalt.ru.

“Jei tik rusų koncernas “Gazprom" arba koks nors kitas investuotojas pasiūlytų gerą kainą, mes pasiruošę parduoti Mažeikių naftos įmonę. Baltijos šalims reikėjo taip organizuoti verslą Lietuvoje abiems šalims priimtinomis sąlygomis, be jokių pilkų ir šešėlinių, teisinių kabliukų ir sukčiavimų bei apgavysčių. Mes pavargome nuo lietuvių klaidų, mano manymų, nuo baisių klaidų", - pareiškė Lenkijos pasiuntinys Lietuvoje.

REKLAMA



Lenkų ambasadorius dalyvavo Latvijoje vykusioje konferencijoje “Latvijos ir Lenkijos ekonominių santykių vystymas. Lenkijos investicinis klimatas".

Interviu latviškam leidiniui J. M. Nowakowskis pareiškė, kad Baltijos šalių rinka praranda patrauklumą lenkų investuotojų akyse.

Jo žodžiais, kompanija “Orlen Lietuva" - didžiausias užsienio investuotojas Lietuvoje ir didžiausias “Lietuvos geležinkelių" klientas. Tačiau nustatyti tarifai naftos produktų gabenimo geležinkeliu į Klaipėdos naftos terminalą, daug didesni negu taikomi lietuviams ir jie dar didės.



“Lenkų investuotojų diskriminacija daro įtaką mūsų investuotojams visame Baltijos regione,“ - sakė ambasadorius. Jis pridūrė, kad šiuo metu su “Lietuvos geležinkeliais" galioja tokia sutartis, dėl kurios lenkai kasmet praranda šimtus milijonų eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų