REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nedidele balsų persvara, du kartus balsuodamas, Seimas po pateikimo nepritarė antkainius ribojančiam įstatymo projektui ir grąžino jį iniciatoriams tobulinti.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį po pateikimo už Kainų įstatymo papildymo projektą, numatantį prekybos antkainių ribojimą, balsavo 35 Seimo nariai, 9 buvo prieš, 29 susilaikė.

REKLAMA

Socialdemokratams ir „tvarkiečiams" paprašius perbalsuoti, už šį projektą balsavo 39 Seimo nariai, prieš – 9, susilaikė 34 parlamentarai.

Už tai, kad įstatymo projektas būtų grąžintas iniciatoriams tobulinti, pasisakė 56 Seimo nariai, už jo atmetimą balsavo 26 parlamentarai.

Seimo narių neįtikino projektą pateikusio Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūno Valentino Mazuronio argumentai, kad tos įstatymas yra būtinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Diskutuokime, priimkime įstatymą, apsaugantį mūsų piliečius nuo galimai neriboto maisto produktų kainų didinimo", – kvietė kolegas V. Mazuronis.

Pagal Seimui pateiktą projektą, „įmonės, prekiaujančios maisto produktais, negali imti jokio kito mokesčio už vidaus rinkoje realizuojamus maisto produktus, išskyrus prekybinį antkainį, kuris didmeninėje prekyboje negali būti didesnis nei 20 proc. nuo iš gamintojo įsigyto produkto kainos, mažmeninėje prekyboje negali būti didesnis nei 25 proc. nuo iš gamintojo įsigyto produkto kainos".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projekte siūloma numatyti, kad Žemės ūkio ministerija maisto produktams gali nustatyti ir mažesnius prekybinius antkainius.

Už šio įstatymo pažeidimą siūloma taikyti baudą, kuri siektų 5 proc. nuo įmonės mėnesinės apyvartos.

Pasak V. Mazuronio, į šio įstatymo veikimo erdvę nepatektų įmonės, kurių metinė apyvarta yra iki 7 milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų