REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 12 dieną į Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės priėmimo skyrių pristatyta I. K., kuri apie 14 val. Simne (Alytaus r.) su bendraklasėmis gėrė alkoholį. Dėl apsinuodijimo I. K. paguldyta į vaikų reanimacijos skyrių.

REKLAMA
REKLAMA

Paauglių vaikinų ir merginų girtavimas viešose vietose – ne toks dažnas, bet jau įprastas reiškinys. Specialistai teigia, kad vaikų ir jaunimo alkoholizmo problemos išryškėjo sustiprėjus kovai su narkotikų ir psichotropinių medžiagų vartojimu.

REKLAMA

Kartais sakoma – „nuo vilko užlipo ant meškos“ o čia atvirkščiai – jaunimą sergėdami nuo didžiausios žalos – narkomanijos – užmirštame apsaugoti nuo tokių grėsmių, kaip alkoholis, rūkalai.

Paskutinis skambesnis atvejis, kai į policiją buvo pristatytos 3 alkoholį vartojusios nepilnametės merginos, Alytaus mieste užfiksuotas rugsėjo 1-ąją. Tada nustatyta, kad Jaunimo parke gurkšnodamos vermutą mokslo metų pradžią šventė dvi 17-metės alytiškės ir mergina iš Prienų rajono gyventoja. Sulaikytųjų girtumas  siekė nuo 0,16 iki 0,31 promilės.

Skaičiai neramina – vienos mokyklos 10 klasėje, kurios mokymosi vidurkis didesnis nei 8 balai) atlikus apklausą paaiškėjo – pastoviai alkoholį vartoja per 60 proc. mokinių, kai ankstesniais metais šie skaičiai nesiekdavo 30 proc. Beje, statistika liudija, kad iš 100 geriančių priklausomybę alkoholiui pajunta 8-10 jaunuolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų