REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Čen Iro jauniausiojo sūnaus ir įpėdinio Kim Čen Uno aplinka rengė pasikėsinimą į vyriausiąjį brolį Kim Čen Namą, informuoja „Chosun Ilbo“, remdamasis Pietų Korėjos pareigūnų turima informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasikėsinimui buvo pradėta rengtis 2009 metų sausį, kai Kim Čen Iras savo įpėdiniu paskyrė Kim Čen Uną, skelbia naujienų agentūra AFP.

REKLAMA

Spėjama, kad pasikėsinimo priežastimi tapo faktas, kad Kim Čen Namas dažnai bendrauja su užsienio žurnalistais ir reiškia nuomonę, priešišką Šiaurės Korėjos valdžios režimui. Kim Čen Uno aplinkos žmonės ėmė svarstyti, kaip pašalinti giminaitį, kuris užsienyje „per daug kalba“.

Skelbiama, kad pasikėsimo teko atsisakyti įsikišus Kinijai. Paaiškėjo, kad Kim Čen Namas susijęs su Kinijos valdžios pareigūnais. Kinija rekomendavo neliesti vyriausiojo Kim Čen Iro sūnaus. Kim Čen Namas priėmė sprendimą likti Kinijoje ir negrįžti į Šiaurės Korėją, kur valdžią perims jo brolis.

Pirmadienį Kim Čen Namas pareiškė neigiamai vertinąs dinastinį valdžios perdavimą Šiaurės Korėjoje. Vyriausiasis Šiaurės Korėjos lyderio sūnus, kuriam, kaip spėjama, gali būti 39 metai, vienu metu buvo laikomas realiausiu kandidatu užimti savo tėvo vietą, tačiau prarado tėvo prielankumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų