REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tradiciškai Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Teisės fakultete (VU SA TF) organizuojamą Konstitucijos dieną (KoDi) šiais metais studentai kvies švęsti dvi dienas – spalio 24 ir 25 d. Renginių ciklas, skirtas visuomenei pristatyti LR Konstituciją, kaip pagrindinį šalies įstatymą, ir atkreipti dėmesį į nuolat iškylančias jos taikymo problemas bus organizuojamas jau 7-tą kartą iš eilės. Renginio globėjas – JE Prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Viena tradicinio renginio naujienų – tai nemokamos teisinės konsultacijos, kuriomis spalio 24 dieną galės pasinaudoti vilniečiai bei miesto svečiai. Susiklosčiusi praktika rodo, kad teisininko konsultacijos daugeliui šalies piliečių dažnai tampa finansiškai neįkandamos. Todėl Konstitucijos dienos proga visi, turintys klausimų dėl nedidelių finansinių, paveldėjimo ar šeimos teisės ginčų, taip pat bankroto, ištuokos, įvaikinimo ir kitų civilinės teisės nagrinėjamų objektų, galės pasikonsultuoti su Teisės klinikoje dirbančiais studentais. Jie bus įsikūrę Mažvydo bibliotekoje.

REKLAMA

Konstitucijos dienos renginių organizatoriai parengė malonią staigmeną ir lietuviško kino gerbėjams – į nemokamus lietuviško trumpametražio kino seansus kinomanus ir kavamanus pakvies Pilies ir Trakų gatvėje įsikūrusios „Coffee Inn“ kavinės.

Spalio 25-tąją, kaip ir kasmet KoDi metu, vyks konferencija, kurios tema šį kartą buvo pasirinkta "Krizės ir jų iššūkiai Konstitucijos saugomoms žmogaus teisėms". Kai pasaulyje tegalima žengti vos kelis žingsnius nestebimiems ir nekontroliuojamiems dėl terorizmo baimės, kai visuomenė visiškai nebepasitiki teisės sistema, kai žmogaus teisės pažeidinėjamos prisidengiant krize, dažnai kyla klausimas – ar tokią situaciją įsivaizdavo 1992-aisiais metais Konstitucijos kūrėjai, kai deklaravo atviros, teisingos ir darnios visuomenės siekį. Dažnai sakoma, kad Lietuvoje išsikerojusi ne tik ekonominė, bet ir socialinė, politinė ir netgi ryški mentaliteto krizė. Todėl šiais metais konferencijoje bus siekiama atskleisti žmogaus teisių problemas krizių kamuojamoje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos metu taip pat bus įteikta vardinė Konstitucija – Konstitucijos taurė. Šis apdovanojamas kasmet skiriamas žmogui, nepabūgusiam apginti savo teisių, remiantis pagrindiniu šalies įstatymu – LR Konstitucija.

Tuo tarpu visi, neturintys savo namų bibliotekoje vienos svarbiausių teisinių knygų, turės galimybę šią klaidą ištaisyti spalio 25-tąją, kuomet Katedros aikštėje bus dovanojamos LR Konstitucijos, pažymėtos KoDi'10 ženklu.

Konstitucijos dienos renginių maratoną vainikuos nepakartojamas gyvo garso koncertas Šv. Jonų bažnyčioje su atlikėja Juste Arlauskaite (Jazzu). Jazzu atliekamas dainas, kuriose susimaišo švelni, netgi nostalgiška elektroninė muzika, „Intelligent Dance Music“ ir R&B stiliai, galės išgirsti visi norintys – koncertas bus nemokamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų