REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjo metai, kai Valstybės saugumo departamentas sulaikė pirmą Lietuvos istorijoje terorizmu įtariamą Lietuvos pilietę. Netrukus Eglės Kusaitės byla pasieks teismą. Generalinės prokuratūros prokurorai teigia, kad apie ketinimą įvykdyti teroristinį aktą turi surinkę nenuginčijamų įrodymų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šiandien Eglė Kusaitė teigia, kad prisipažinimas apie planuotą teroro aktą buvo išgautas prievarta. Per apklausas, kuriose dalyvavo trys rusakalbiai asmenys, jai neva buvo leidžiamos psichotropinės medžiagos. Ji buvo mušama, už plaukų trankoma į sieną ir grindis, esą prie jos, rusakalbiai seksualiai priekabiavo. „Kadangi aš negalėdavau kontroliuoti veiksmų, tai pasirašinėdavau, ką man pakišdavo“, – teigė įtariamoji.

REKLAMA

Nei Seimo kontrolierius, nei teismo ekspertai nenustatė jokių požymių, kad Eglė Kusaitė buvo mušama. Prokurorai atskleidė tikrąją priežastį, kaip ir kodėl įtariamoji prisipažinusi apie ketinimą susisprogdinti Maskvoje, staiga pakeitė parodymus. „Teta parašė laišką, kad ji parašytų skundą Generaliniam prokurorui, bei nurodytu, kad jos atžvilgiu trys rusakalbiai asmenys naudojo smurtą <...> pakomentuota, kad tą laišką turi būtinai parašyti, nes kitaip keliamas triukšmas yra bereikalingas“ – teigė prokurorai.

Ar visi Eglės Kusaitės kaltinimai prokurorams dėl naudoto smurto ir prievartos išgalvoti jos tetos? O gal terorizmu įtariamosios byla sukurpta VSD agentų? Kokiu tikslu iš tikrųjų klaipėdietė vyko į Maskvą? Saugumo departamento rezonansinių bylų skerspjūvis – šiandien laidoje „Faktų tyrimų biuras“, 19. 40 val.  tik per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų