REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis apgailestauja, kad siūlymai grąžinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatas spaudos leidybai bei platinimui niekaip neįtraukiami į Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę. To priežastis - įstatymo pataisų nesiryžta svarstyti Seimo Biudžeto ir finansų komitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, komiteto atstovai nepateikia jokio konkretaus paaiškinimo, dangstydami delsimą laiko stoka. Todėl Krikščionių partijos frakcija Seime ruošiasi parengti įstatymą, kuriame būtų numatyta, per kiek laiko komitetai privalo svarstyti įstatymų pataisas, kurioms pritarta po pateikimo Seimo posėdyje.

REKLAMA

Krikščionių partijos frakcija Seime dar prieš metus įregistravo Seime įstatymo pataisą, kuria buvo siekiama sugrąžinti ankstesnį lengvatinį 9 proc. PVM tarifą knygų, laikraščių ir žurnalų leidybai bei platinimui.

Vyriausybei taip pat buvo siūlyta PVM neapmokestinti bilietų į teatro spektaklius, nepramoginius koncertus ir kitus kultūrinius renginius, taip pat sporto varžybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų