REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomi Lietuvos atlikėjai savo kūrybines idėjas ir balsą pasiryžę paskleisti po visus žemynus: Europą, Aziją ir net Pietų Ameriką! Ar karjeros aukštumų užsienyje siekti norinčios šalies garsenybės dėl to ketina emigruoti iš šalies?

REKLAMA
REKLAMA

„Ko gero, aš kasmet turiu iš naujo patvirtinti tą pačią tiesą. Taip, keliems mėnesiams išvykstame į Kolumbiją. Pažiūrėsime, ką ten galime padaryti muzikalaus. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad planuojame emigruoti“, – taip pasklidusias kalbas apie savo šeimos išvykimą iš Lietuvos socialiniame tinklalapyje jau kelintą kartą turi paneigti Erica Jennings.

REKLAMA

Lietuviškumu reikia naudotis, o ne jo gėdytis

Išmėginti savo jėgas tarptautiniuose muzikos vandenyse nori ne vienas šalies atlikėjas.

Vienas sėkmingiausių pavyzdžių – Lietuvos teritorija neapsiribojusi atlikėja Alina Orlova. Pasak jos vadybininko Laurio Ličiūno, parodyti pasauliui, kad mūsų šalyje taip pat yra ne iš kelmo spirtų dainininkų, nebuvo lengva. Tačiau gerai muzikai, anot jo, sienos neegzistuoja. Tereikia daug ir nelengvai dirbti. A.Orlova jau užkariavo Ukrainos, Rusijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos rinką. Artimiausiuose planuose – žygis į Italiją.

REKLAMA
REKLAMA

A. Orlova (nuotr. Fotodiena)A. Orlova (nuotr. Fotodiena)

„Dauguma Alinos dainų yra lietuvių kalba. Apima jaudinantis jausmas, kai, pavyzdžiui, Maskvoje ar Paryžiuje jos kūrinius keli šimtai žmonių bando dainuoti lietuviškai, nors ir nesupranta apie ką, – šypsosi L.Ličiūnas. – Dauguma atlikėjų daro didžiulę klaidą skaidydami savo muziką regionais, tautybėmis. Vienas muzikantas pareiškė leisiantis albumą Vakarams. O mes jau per prasti tokios muzikos klausytis? Taip gali elgtis tik koks Julio Iglesias, išleidžiantis savo albumą šešiomis skirtingomis kalbomis."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Orlovos vadybininko, užsienio atlikėjams svarbiausia yra neprarasti savo identiteto, kultūrinio išskirtinumo.

„Didžiųjų menininkų pasisekimo paslaptis tarptautinėje rinkoje ir yra jų tautinis unikalumas. Tuo reikia naudotis, o ne gėdytis. Mums tai tikrai padėjo“, – prisipažįsta L.Ličiūnas. Tiesa, nors Alina turi kelias dešimtis koncertų užsienyje, per trumpus atokvėpius tarp gastrolių grįžusi į Lietuvą visada čia stengiasi surengti bent porą pasirodymų.

Siūlo išgarsinti ir už pinigus

Pasiekti karjeros aukštumų Rytų rinkoje gana ryžtingai nusiteikęs ir atlikėjas Sasha Song. Jo vadybininkas Martynas Tyla sako, jog sėdėdamas Lietuvoje užsienyje populiarus netapsi. „Todėl bent kuriam laikui Sashai teks išvykti pagyventi į Rusiją. Tačiau tai – tik laikina emigracija“, – tikina jis. M.Tyla neslepia sulaukiantis per 100 įvairių pasiūlymų koncertuoti Rusijoje. Tiesa, ne visi jie būna tinkami.

REKLAMA

Sasha Song (nuotr. Fotodiena)Sasha Song (nuotr. Fotodiena)

„Laimė, jei bent vienas iš to šimto būna priimtinas. Sulaukiame nemažai pasiūlymų bendradarbiauti ir su mažiau žinomais Rusijos atlikėjais. Tačiau ieškome svaraus vardo, kuris mums būtų palankus ir padėtų dar labiau išgarsėti“, – atvirauja vadybininkas. Jis sako sulaukęs net pasiūlymų „prastumti“ Sashą Song Rusijoje už pinigus.

„Mums pasiūlė susimokėti 250 tūkst. eurų (860 tūkst. litų) ir Sasha Rusijoje taps žvaigžde. Mokėdami milijonus ten savo vaikus dažnai bando populiarinti turtingi tėvai. Tačiau niekas nėra tikras, kad sumokėjus ketvirtį milijono eurų iš tavęs padarys žvaigždę. Jei atlikėjas turi gerų dainų, anksčiau ar vėliau vis tiek taps žinomas“, – įsitikinęs M.Tyla.

REKLAMA

Beje, atlikėjai iš Lietuvos Rusijos pramogų pasaulio užkulisiuose sutinkami gana skeptiškai. „Vienas žinomas vietos muzikos prodiuseris piktinosi, kad bedarbių eilės nusidriekusios iš jų vietinių atlikėjų. O kas bus, jei dar pradės važiuoti visokie Baltijos, Ukrainos, Gruzijos šalių atstovai? Tačiau jei vietinis žiūrovas mus priima šilčiau nei savus, su tuo jiems tenka susitaikyti“, – gūžteli pečiais jis. O Sasha Song Rytuose išties mėgstamas publikos. Atlikėjas artimiausiu metu Rusijoje turės 30 koncertų – nuo Sankt Peterburgo iki Vladivostoko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padeda pažintys

Užsienyje kelią savo prodiusuojamoms atlikėjoms Vaidai Genytei bei Rūtai Ščiogolevaitei bando praskinti ir Kristina Kaikarienė.

R. Ščiogolevaitė (nuotr. Fotodiena)R. Ščiogolevaitė (nuotr. Fotodiena)

„Ten nė vieno nelaukia išskėstomis rankomis, – prisipažįsta ji. – Todėl žengti pirmuosius žingsnius į tarptautinę sceną padėjo pažintys, užmegztos festivaliuose ar koncertuose.“ Tiesa, K. Kaikarienė pabrėžia, kad užsienyje koncertuojančios balsingosios atlikėjos neturi tikslo užkariauti pasaulio. Tiesiog kiekvienam menininkui norisi savo talentą ir darbus parodyti kuo platesnei auditorijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų