REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konkurencijos tarybos pirmininkas Jonas Rasimas kategoriškai neneigia politikų įtakos jo vadovaujamai institucijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Visų gudrybių ir subtilybių atskleisti aš negaliu, bet pasakysiu, kad dirbame sistemiškai. Mums didžiausią meškos paslaugą daro lenktyniaujantys politikai, kuris pirmas paskelbs, kad kažkur pamatė kartelį. Ir paskui antras klausimas būna, o ką veikia Konkurencijos taryba. Tai tada yra tikrai meškos paslauga, nes visa žiniasklaida skamba antraštėmis, kad štai kažkas įvardino, jog ten yra kontrolė, kartelis ir paskui klausiama, ką veikia Konkurencijos taryba. Tai visi bent kiek protaujantys ūkio subjektai gali manyti, ar rytoj ar užporyt ateis Konkurencijos taryba", – į parlamentaro Mečislovo Zasčiurinsko klausimą Seime atsakė Konkurencijos tarybos pirmininkas.

REKLAMA

J. Rasimas taip pat negailėjo kritikos politikams ir dėl to, jog po kokio nors Konkurencijos tarybos sprendimo, baudos paskyrimo pasigirsta politikų aimanos, kad jie trukdo įprastai verslo praktikai.

Kad kainų kitimai labiau atitiktų rinkos sąlygas, J. Rasimas siūlė stiprinti Konkurencijos tarybos galias, nedaryti politinio spaudimo, leisti tirti draudžiamus susitarimus.

„Ir tokiu būdu Konkurencijos taryba sugebės įvykdyti savo funkciją, jeigu bus šalinamos kliūtys, trukdančios konkurencijai, kainos neturėtų nukrypti nuo konkurencinio lygio", – teigė jis.

Atsakydamas į Seimo narių klausimus dėl didėjančių maisto produktų kainų, J. Rasimas informavo, kad pirmadienį buvo atlikti patikrinimai didžiuosiuose prekybos tinkluose. Aiškinamasi, ar prekybos tinklai nėra susitarę kelti mažmenines maisto produktų kainas, analizuojama, ar galėjo būti pažeistas Konkurencijos įstatymo 5 straipsnis, kuriame kalbama apie konkurenciją ribojančių susitarimų draudimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų