REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kainų įstatymo papildymo projektas, numatantis prekybinių antkainių ribojimą, jau šią savaitę gali atsidurti Seimo darbotvarkėje.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Seimo frakcija "Tvarka ir teisingumas", siekdama, kad šis projektas būtų kuo greičiau įtrauktas į Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę, surinko to prašančių 50 Seimo narių parašų.

REKLAMA

Anot frakcijos seniūno Valentino Mazuronio, pagal Seimo statutą daugiau kaip 47 Seimo narių parašai užtikrina teisę įstatymo projektą svarstyti be eilės artimiausiame plenariniame posėdyje, o tai reiškia - jau šį ketvirtadienį.

"Matydami didelį Seimo narių palaikymą šio įstatymo projektui, tikimės, kad jis bus ne tik svarstomas, bet ir priimtas labai greitai. Tai yra labai svarbu, nes po tokio įstatymo priėmimo maisto prekių kainos neabejotinai mažės", - teigė parlamentaras V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Siekdama, kad būtų sumažintos maisto produktų kainos, Seimo narių grupė inicijavo Kainų įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūloma nustatyti maisto produktų antkainius, primena ELTA.

Pagal Seimo posėdžių sekretoriate įregistruotą projektą, "įmonės, prekiaujančios maisto produktais, negali imti jokio kito mokesčio už vidaus rinkoje realizuojamus maisto produktus, išskyrus prekybinį antkainį, kuris didmeninėje prekyboje negali būti didesnis nei 20 proc. nuo iš gamintojo įsigyto produkto kainos, mažmeninėje prekyboje negali būti didesnis nei 25 proc. nuo iš gamintojo įsigyto produkto kainos".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projekte siūloma numatyti, kad Žemės ūkio ministerija maisto produktams gali nustatyti ir mažesnius prekybinius antkainius.

Už šio įstatymo pažeidimą siūloma taikyti baudą, kuri siektų 5 proc. nuo įmonės mėnesinės apyvartos.

Naująjį Kainų įstatymo pakeitimo projektą užregistravę Seimo nariai tikisi, jog, sumažinus maisto produktų kainas, padidės jų perkamumas, o tai paskatins maisto produktų gamybą. Tokiu būdu, jų nuomone, priėmus įstatymo pakeitimus naudos sulauktų tiek vartotojai, tiek gamintojai.

Kainų įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo nariai V. Mazuronis, Petras Gražulis, Jonas Stanevičius, Konstantas Ramelis, Mečislovas Zasčiurinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų