REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma šalies gyventojų prieš šildymo sezoną jaučiasi palikti likimo valiai – žmonės nepastebėjo jokių ryžtingų valdžios pastangų sumažinti šildymo kainas. Tai rodo savaitraščio „Veidas“ užsakyta apklausa. Ji taip pat atskleidė, kad beveik pusė gyventojų šildymui išleidžia iki 30 proc. visų savo pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Negana to, ima aiškėti, kad valdžia dar ir įklampino kai kuriuos gyventojus į skolas. Taip atsitiko nuo gegužės įsigaliojus naujai tvarkai, kai dalis vilniečių nusprendė šaltą vandenį ir šilumą jam pašildyti pirkti iš skirtingų įmonių.

REKLAMA

Dabar tokie gyventojai neturi kam susimokėti už šaltą vandenį, nes „Vilniaus energija“ pinigus ima tik už šilumą, o su „Vilniaus vandenimis“ namus administruojančios bandrovės sutarčių neturi, nes, pasirodo, savivaldybė kažkodėl neleidžia jų pasirašyti.

Tiek centrinė valdžia, tiek ir savivaldybės vadovai ne tik nepadeda, bet klaidina žmones, kurdami ir keisdami visokias tvarkas ir taisykles. Antai energetikos ministras Arvydas Sekmokas vėl kalba apie naujas atsiskaitymo už vandenį taisykles, kurios turėtų įsigalioti artimiausiomis savaitėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Augant gyventojų nepasitenkinimui milžiniškomis kainomis už šildymą, ministras pradėjo kalbėti ir apie centralizuotai tiekiamos šilumos sektoriaus pertvarką. Atseit, ardys monopolijas ir bent jau didžiuosiuose miestuose leis konkuruoti keliems šilumos tiekėjams. Tokiom pačiom „rubikoninėm" mergelėm, tik kitokiom suknelėm.

Beje, energetikos ministras deleguotas tos pačios konservatorių partijos – partijos, kurios meras vos prieš kelis mėnesius siekė pratęsti Vilniaus šilumos ūkio monopolį dar dvidešimčiai metų!

Valdantieji turėtų liautis pūtę miglą žmonėms į akis, o labai aiškiai pasakyti gyventojams: šildymo kaina sumažės tik tada, kai iš šios gyvybiškai būtinos paslaugos nebus daromas verslas ir siekiama pelno. Kai miestų šilumos ūkiai ir jų valdymas priklausys savivaldybėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų