REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusių metų Joniškio rajono šachmatų čempionas keturiasdešimt penkerių metų Virginijus Braziulis iš Gražaičių tapo šalies korespondencinių šachmatų čempionu. Tai paaiškėjo šiomis dienomis, kai baigėsi jau dvidešimt septintosiosLietuvos Respublikos šachmatų pirmenybės susirašinėjant.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmenybėse dalyvavo penkiolika šachmatininkų. Virginijus Braziulis nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, pasiekė septynias pergales, šešis kartus sužaidė lygiosiomis ir surinktų vienuolikos taškų pakako čempiono vardui gauti.

REKLAMA

Virginijus Braziulis šachmatais pradėjęs žaisti Žagarės vidurinėje mokykloje. .

Rimčiau pradėjo žaisti besimokydamas Joniškėlio žemės ūkio technikume. Tada atstovavo ne tik technikumo, bet ir Pasvalio rajono komandai. Pelnė ne vieną apdovanojimą.

Po mokslų grįžęs į Žagarę, šachmatais žaidė epizodiškai. Tačiau tai truko neilgai. Šachmatai vėl užvaldė jį. Gražaičiuose savame ūkelyje šeimininkaujantį Virginijų Braziulį susirado šachmatininkai iš Kauno ir pakvietė dalyvauti jų rinktinėje šalies pirmenybėse. Virginijus Braziulis žaidė prie ketvirtos lentos. Tada pelnyta prizinė vieta.

REKLAMA
REKLAMA

Šachmatais susirašinėjant Virginijus pradėjo žaisti prieš ketverius metus. Per tą laiką daug kas pasikeitė. „Dabar laiškų rašyti ir siųsti nebereikia. Atsisėdi prie kompiuterio, prisijungi prie serverio ir žaidi “,— sakė šalies korespondencinių šachmatų čempionas.

Virginijus Braziulis Lietuvos rinktinės sudėtyje dalyvavo Europos čempionate. Žaisdamas prie ketvirtos lentos, surinko penkis taškus iš aštuonių galimų ir užėmė antrąją vietą, į priekį praleidęs tik didmeistrį iš Čekijos. Tik pustaškio pritrūko iki tarptautinio meistro normatyvo.

Antanas ADOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų