REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos zoologijos sodas paskelbė tradicinę rudens akciją, kurios metu ragina kiekvieną, neabejingą gyvajai gamtai, rinkti giles.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos organizatoriai teigia, jog pramogaudami gamtoje ar besigrožėdami rudens spalvomis visi gali paremti kilnius tikslus, į bendrą aruodą įberdami kuo daugiau savo surinktų gilių.

REKLAMA

Gilių rinkimą zoologijos sodas, įsikūręs Kauno Žaliakalnyje, inicijuoja jau daugiau nei 20 metų.

Ypač daug jų galima pririnkti Kauno Ąžuolyne bei kituose parkuose.

Ąžuolo vaisius – giles – itin mėgsta įvairūs gyvūnėliai. zoologijos sodo darbuotojai giles gyvūnams duoda neapdorotas. Svarbiausia, kad jos nebūtų supelijusios, būtų sveikos ir tinkamos gyvūnams ėsti.

Pasak vyriausiosios šios įstaigos specialistės Virginijos Raudeliūnienės, zoologijos sodo gyvūnai yra maitinami labai gerai, jiems nuperkama visų, kokių reikia, produktų. Tačiau gilėmis niekas neprekiauja.

REKLAMA
REKLAMA

„Jų mums gali surinkti tik vaikai. Todėl kasmet organizuojame akciją, kurią inicijuoja pas mus veikiantis jaunųjų zoologų būrelis. Gilėse yra maistinių medžiagų, kurių nėra kituose maisto produktuose, todėl jas mėgsta ne tik šernai, kiaulės, voverės, bet ir beveik visi Zoologijos sode gyvenantys kanopiniai žinduoliai.

Net ir žirafos, bebrai ar beždžionės nori paskanauti gilių. Jiems tai – kaip maisto papildai“, – pasakojo biologė.

Kasmet miesto vaikai prirenka skirtingą gilių kiekį, tai priklauso nuo to, kiek ąžuolai jų subrandina. Mažiausiai surenkama 700–800 kilogramų. Tiek gilių Lietuvos zoologijos sodo gyvūnams dažniausia pakanka iki pavasario.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš keletą metų buvo pasiektas rekordas: gilių surinkta apie 4 tonas. Šiemet irgi tikimasi didesnio gilių kiekio nei įprastai, nes ir susidomėjimas akcija yra didesnis.

Giles į zoologijos sodą galima nešti iki spalio 15 dienos.

Daugiausiai gilių surinkusiems geradariams, kaip kasmet, bus įteikti prizai. Dažniausiai jie būna gyvi. Vaikams, kuriems tėveliai leidžia laikyti namuose gyvūnėlius, zoologijos sodas dovanoja laboratorinių žiurkių, jūrų kiaulyčių, banguotųjų papūgėlių, akvariumo žuvyčių.

Nelieka nuskriausti ir kiti gilių rinkėjai – jiems skiriama kitokių prizų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų