REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį paskelbė netenkinąs  Neringos Venckienės atskirojo skundo.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija  atmetė Venckienės skundą ir paliko galioti Kėdainių rajono apylinkės teismo  nutarties dalį, kuria civilinė byla pagal ieškovo D.Kedžio ieškinį dėl laikino motinos valdžios apribojimo yra nutraukta.

REKLAMA

D.Kedys kreipėsi į teismą , prašydamas laikinai apriboti L.Stankūnaitės motinos valdžią dukters atžvilgiu. Anot Kedžio,  po apsilankymo pas motiną  mergaitė pasakojo apie motinos ir pas ją ateinančių vyrų nederamą elgesį.

L.Stankūnaitė taip pat kreipėsi į teismą su prašymu nustatyti nuolatinę dukters gyvenamąją vietą su ja, nes įtariamas dviejų asmenų nužudymu dukters tėvas slapstosi ir nesirūpina dukra.

REKLAMA
REKLAMA

Kėdainių rajono apylinkės teismas abi bylas sujungė. Pasirengimo nagrinėti civilinę bylą stadijoje D.Kedys mirė.

Atskiruoju skundu N.Venckienė prašė panaikinti teismo nutarties dalį, kuria civilinės bylos dalis pagal ieškovo D.Kedžio ieškinį L.Stankūnaitei dėl laikino motinos valdžios apribojimo nutraukta.

Apeliacinės instancijos teismas kritiškai vertino N.Venckienės teiginį, kad ji, gindama mažametės interesus, gali perimti ne tik mergaitės tėvo pareigas, bet ir teises.

Teismas nurodė, kad laikinoji mažametės globėja N.Venckienė, byloje dalyvaujanti kaip tretysis asmuo be savarankiškų reikalavimų, nėra pareiškusi ieškinio, todėl ji turi teisę paduoti ieškinį teismui, rašoma pirmadienį Panevėžio apygardos teismo atstovės spaudai Jolitos Gudelienės išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų