REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų Nobelio taikos premijos laureato, kinų disidento Liu Siaobo (Liu Xiaobo) žmonai Pekine skirtas namų areštas. Savo žinutėje „Twitter“ portale Liu Sia (Liu Xia) rašo nežinanti, kada vėl ką nors pamatys, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Draugai, aš esu namuose. Spalio 8-ąją man skirtas namų areštas, - teigiama žinutėje, išplatintoje Liu Sia adresu. – Mano mobilusis telefonas sunaikintas, aš negaliu niekam paskambinti ar atsiliepti telefonu“. Kartu moteris patvirtino, kad šeštadienį aplankė Kinijos šiaurės rytuose kalinamą savo vyrą ir papasakojo jam apie Nobelio taikos premijos skyrimą.

REKLAMA

Kad Liu Sia skirtas namų areštas, prieš tai pranešė žmogaus teisių organizacijos „Freedom Now“ ir „Human Rights Kinijoje“ (HRIC). Ji namus esą gali palikti tik lydima policijos automobilio. Policija neleidžia žurnalistams Pekine priartėti prie Liu Sia buto.

HRIC duomenimis, Liu Siaobo savo žmonai per jos apsilankymą kalėjime pareiškė, kad savo Nobelio taikos premijos apdovanojimą skiria žudynių Pekino Tiananmenio aikštėje aukoms. 1989 metų birželio 4-ąją Kinijos vyriausybė čia jėga numalšino demokratinio judėjimo mitingą – žuvo šimtai, o gal net tūkstančiai žmonių.

Susijęs straipsnis:

L. Siaobo kalėjime sužinojo tapęs Nobelio taikos premijos laureatu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų