REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laimutei Kedienei jos prašymu pateikti specialistų atsakymai apie Drąsiaus Kedžio mirties aplinkybes, juose naujų duomenų nėra. Įvykdę motinos prašymą pareigūnai nedelsdami kreipsis dėl ekspertizės užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

L. Kedienė Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistams rugsėjo viduryje buvo pateikusi 20 klausimų. Pasak specialistų, atsakymai tik patvirtina ir patikslina ankstesnės ekspertizės, darytos liepos 14 d., išvadą, kurioje nurodyta, kad D. Kedys mirė nuo uždusimo, užkimšus kvėpavimo takus svetimkūniais - švendrės lapu ir skrandžio turiniu.

REKLAMA

Atsakymai taip pat neprieštarauja ir papildomai Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistų išvadai, gautai šių metų rugpjūčio 13 d., kuri patvirtino, jog sužalojimai D. Kedžiui padaryti po mirties, teigiama Generalinės prokuratūros pranešime spaudai.

Supažindinus L. Kedienę su pirmadienį gauta išvada, bus pradėta teismo medicininės ekspertizės skyrimo užsienyje procedūra, kuri negalėjo būti paskirta iki šiol dėl L. Kedienės papildomų klausimų Lietuvos ekspertams, nors tą Generalinė prokuratūra norėjo padaryti dar šią vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra pasiūlymą susipažinti su specialistų išvada ir kita surinkta ikiteisminio tyrimo medžiaga L. Kedienei išsiuntė pirmadienį.

Kokios šalies ekspertai atliks ekspertizę - spręs teismas. Užsienio ekspertus teismui pasiūlyti turi teisę ir nukentėjusioji, susipažinusi su minėtaisiais Lietuvos ekspertų atsakymais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų