REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vežėjai teigia, kad per kelto „Lisco Gloria" nelaimę patirti nuostoliai bus labai dideli.

Asociacijos „Linava" prezidentas Algimantas Kondrusevičius Lietuvos radijui sakė, kad žala gali siekti mažiausiai dešimtis milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunaikintos 144 puspriekabės ir 77 vilkikai. Tai gana rimti skaičiai. Tradiciškai iš Vokietijos beveik visada važiuoja pilnos transporto priemonės su kroviniais. Daugiausiai tai šaldytuvų ūkis, kuris veža greitai gendančius produktus - vaisius, daržoves, mėsą. Nuostoliai susidarys ne tik dėl transporto priemonių netekčių, bet ir dėl krovinių praradimo. Kai kurie kroviniai siekia pusantro milijono litų. Taip kad bus dešimtys milijonų nuostolių, ir artės prie šimtų", - A. Kondrusevičių cituoja lrt.lt.

REKLAMA

„Linavos" vadovas taip pat sako, kad visas šalies vežimo verslas dar patirs nuostolių, nes neliko vieno iš dviejų pagrindine transporto linija plaukiojusių keltų.

Tuo metu bendrovė „Lisco" teigia, kad jos patirti nuostoliai paaiškės nutempus laivą į artimiausią uostą.

„Lisco Gloria" keltas buvo apdraustas. Iš draudimo lėšų žadama atlyginti žalą keleiviams.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį, tuoj po vidurnakčio, iš Vokietijos Kylio uosto į Klaipėdą plaukusiame kelte "Lisco Gloria" įvyko sprogimas ir kilo gaisras. Kelte iš viso buvo apie 250 keleivių ir įgulos narių. Visi sėkmingai evakuoti ir rimtų sužalojimų nepatyrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų