REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie emigravimą galvoja darbingiausia visuomenės dalis, kurios atstovai ir dabar uždirba 1000-3000 litų. Karjeros portalo CV-Online tyrimo duomenimis, apie emigravimą dažniausiai svarsto 25-34 metų amžiaus (53 proc.) vyrai (62 proc.), su aukštuoju išsilavinimu (77 proc.) iš sostinės (40 proc.) ir šiuo metu uždirbantys 1000-3000 litų per mėnesį (45 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo duomenimis, šiuo metu išvykti gyventi ir dirbti užsienyje planuoja 53 proc. respondentų, vėliau nei po 6 mėnesių planuoja išvykti dar 22 proc. apklaustųjų. 61 proc. respondentų nurodė, kad šiuo metu ieško darbo ir dauguma iš jų darbo neranda jau ilgiau kaip pusė metų. Pastebima tendencija, kad jei žmogus, netekęs darbo, neįsidarbina per 3 mėnesius, jis tampa ilgalaikiu bedarbiu, o tai dar labiau sumažina tikimybę susirasti darbą.

REKLAMA

Dažniausiai išvykti planuojama ieškant geresnių gyvenimo sąlygų, nematant karjeros perspektyvų Lietuvoje, turint finansinių įsipareigojimų bei nerandant darbo Lietuvoje.

Lietuvos specialistai (34 proc.) ar vadybininkai (9 proc.) užsienyje tikisi dirbti taip pat specialistais (31 proc.) arba bent jau kvalifikuotais darbininkais (11 proc.) ar nekvalifikuotais darbininkais (8 proc.).

Respondentai tikisi, kad dirbdami užsienyje jie uždirbs minimaliai 4 000 Lt per mėnesį. Beveik pusė respondentų nurodė, kad tikisi uždirbti bent 10 000 Lt per mėnesį.

Į Didžiąją Britaniją ketina emigruoti 24 proc. mūsų šalies gyventojų, Norvegiją - 18 proc., JAV ir Vokietiją - 5 proc., Daniją - 4 proc. šalies gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų