REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne pačius geriausius laikus išgyvenančios Prancūzijos rinktinės strategas Laurentas Blancas telkiasi į pagalbą psichologą.

REKLAMA
REKLAMA

Prie nacionalinės ekipos prisidėsiantis specialistas turėtų sudaryti futbolininkų psichologinius portretus bei taip palengvinti trenerio bendravimą su jais.

REKLAMA

„Tikiuosi, kad psichologas padės mums geriau suprasti, koks žmogus slypi po žaidėjo apranga, – sakė L. Blancas. – Norime turėti daugiau informacijos apie kiekvieną asmenybę komandoje“.

Antradienį Europos čempionato atrankos turnyro rungtynėms besirengiantys prancūzai pirmą kartą susitiko su specialistu, kurio darbą stebi gydytojas Fabrice'as Bryandas.

„Individualiuose sporto šakose geriausi atletai turi savo pagalbininkus psichologus, – tęsė L. Blancas. – Žinome apie puikius rezultatus golfe ir tenise. Tai kiek sudėtingiau komandiniuose sportuose, nes yra daug skirtingų charakterių, kurių vieni – intravertai, kiti – ekstravertai“.

„Pradedant kalbą apie psichologiją ar psichiatriją iškyla daug problemų. Kai kurie mano: „ne, man to tikrai nereikia, aš save puikiai pažįstu“. Bet dažnai negali to sakyti netgi sulaukęs 80 metų. Tad asmuo, kuris gali padėti futbolininkams patiems geriau save pažinti, niekam nepakenks“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų