REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva ir Baltarusija susitarė dėl naftos tranzito į Baltarusiją per Klaipėdos uostą. Numatoma per dvejus metus gabenti po maždaug 2,5 mln. tonų.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug prieš mėnesį bendrovėje „Klaipėdos nafta“ perkrautas tanklaivis iš Venesuelos atgabenęs 80 tūkst. tonų Baltarusijai skirtos naftos.

REKLAMA

Baltarusiai sako likę patenkinti šia bandomąja partija.

Dvišalės darbo grupės posėdyje sutarus dėl tolimesnio naftos tranzito, konkretūs susitarimai, pasak Baltarusijos delegacijos vadovo, turėtų būti pasirašyti artimiausiu metu.

„Iki spalio pabaigos mūsų ūkio subjektai ir geležinkeliai pasirašys konkrečius susitarimus, pagal kuriuos jau nuo gruodžio per artimiausius dvejus metus mažiausiai po 2,5 mln. tonų naftos transportuosime per Klaipėdos uostą Lietuvos ir Baltarusijos geležinkeliais į mūsų naftos perdirbimo įmones“, – komentavo Vladimiras Semaško, Baltarusijos premjero pirmasis pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums šis projektas atrodo tikrai labai komerciškai patrauklus ir mes tikrai pasirengę dirbti. Yra visiškas Vyriausybės palaikymas“, – tikino Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

Naftą baltarusiai bando gabenti ir per kitus – Ukrainos, Estijos ir Latvijos uostus.

„Pirmuosius dvejus trejus metus bus pereinamasis laikotarpis, kada mes spręsime su kuo ir kaip dirbti, kam teikti prioritetą“ – sakė V. Semaško.

2,5 mln. tonų sudarytų daugiau nei ketvirtadalį bendrovės „Klaipėdos nafta“ metinio krovos pajėgumo.

Asta KAŽUKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų