REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Internete pasirodė alternatyvi vakarykštei gimtadienio dovana Rusijos premjerui V. Putinui, kuris šiandien švenčia 58-metį. Ši dovana – tai reakcija į spalio 6 dieną pasirodžiusį kalendorių, kuriame Lomonosovo universiteto Žurnalistikos fakulteto merginos pozuoja apsinuoginusios ir prisipažįsta V. Putinui meilėje.

REKLAMA
REKLAMA

Alternatyvi dovana – tai kalendorius, padarytas kontrasto pagrindu prieš tai išėjusiajam: jame nusifotografavo taip pat Žurnalistikos fakulteto merginos, tik šįkart ne apsinuoginusios, o apsivilkusios juodas sukneles ar paltus ir su užklijuotomis burnomis. Gimimo dienos proga merginos uždavė premjerui po vieną klausimą, kurių kiekvienas galėtų sukelti Rusijos Vyriausybės galvai nemalonių pojūčių.

REKLAMA

Viena iš studenčių klausia: „Kada išlaisvinsite Chodorkovskį“, kita – „Kaip infliacija paveikia kyšininkavimą?“, o trečioji rėžia – „Kas nužudė Ana Politkovskają?“. Newsru.ru pažymi, kad spalio 7 diena – ne tik V. Putino gimimo diena, bet ir „Novaja Gazeta“ žurnalistės Anos Politkovskajos žūties diena. Paskutinį kalendoriaus puslapį puošia pats atviriausias trečio kurso studentės klausimas: „Kada bus kitas teroro išpuolis?“.

REKLAMA
REKLAMA

Šias nuotraukas išplatino viena projekto dalyvių, kuri savo blog'e parašė: „Po vakarykščio kalendoriaus, mes, merginų kompanija iš Žurnalistikos fakulteto, negalėjo neparuošti savojo atsakymo. Mums susikaupė keli klausimai... Mes juos uždavėme. Neleisime teršti mūsų fakulteto vardo“, – komentavo alternatyvaus kalendoriaus organizatorė.

Internete verda diskusijos dėl vakar pasirodžiusio erotinio pobūdžio kalendoriaus. Žurnalistikos fakulteto studentai ir absolventai piktinasi: „Prašau, kas nors pašalinkite jas iš universiteto“ , – rašo viena studentė Twitter'yje. „Mes nenorime, kad mūsų fakultetą asocijuotų su šiomis merginomis“. O viena absolventė prisipažįsta: „Man gėda už fakultetą, einu, sudeginsiu savo diplomą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistikos fakulteto vadovybė pasipiktinusi erotiniu kalendoriumi

Universiteto vadovybė pasipiktino, kad projekto organizatoriai panaudojo fakulteto vardą tam, kad uždirbtų didesnius pinigus ir užtikrintų sau gerą reklamą, tačiau kalendoriaus autoriai šio fakto ir neneigia.

„Mes norėjome pasveikinti Vladimirą Vladimirvičių ir tuo pačiu pareklamuoti merginas“, – atvirai prisipažino Vladimiras Tabakovas, projekto prodiuseris.

Žurnalistikos fakulteto dekanės Jelenos Vartanovos teigimu, ši viešųjų ryšių iniciatyva jai atrodo keista. „Noriu pasakyti, kad labai gaila, kad asmeninės ambicijos ir asmeninė kapitalizacija realizuojamos fakulteto vardu. Aš nesutinku su vertybėmis, kurias propaguoja apsinuoginusios studentės. Tačiau tikriausiai tame nėra nieko blogo, tik gaila, kad išnaudojamas fakulteto vardas. Dvylika studenčių iš 3 tūkstančių pas mus besimokančių studentų – labai maža dalis fakulteto“, teigė dekanė.

REKLAMA

Anot J. Vartanovos, labiausiai nusivylęs buvo didžiai gerbiamas fakulteto prezidentas Jasenis Zasurskis. „Man atrodo, kad tai negarbinga. Tai greičiau pokštas V. Putino gimtadienio proga. Gal jos reklamavo apatinius? Ar gavo už tai pinigus? Bijau, kad taip. Man labai nemalonu, kad studentės neranda geresnės veiklos, kaip tik užsiimti komercija“, – pasakė Žurnalistikos fakulteto prezidentas.

V. Putinui gimtadienio proga - apsinuoginusių studenčių nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų