REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešoje erdvėje pasirodžiusius teiginius, kad Seimo narys negalėjo gauti papildomų pajamų, komentuoja Seimo narys Mantas Adomėnas:

REKLAMA
REKLAMA

„Komentuodamas žiniasklaidai mano dalyvavimą rengiant „Lietuvių kalbos ugdymo bendrojo lavinimo mokyklose 2010–2014 metų strategijos“ projektą, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas, deja, suklaidino visuomenę, susiaurindamas konstitucinę kūrybinės veiklos sąvoką vien iki meno kūrybos. Lyg būtų pamiršęs, kad jo paties prašymu Konstitucinis Teismas dar 2004 m. liepos 1 d. nutarimu nustatė: „Pagal Konstituciją kūrybinė veikla – tai veikla mokslo, technikos, kultūros ar meno srityse, kuria siekiama sukurti kūrinį.“

REKLAMA

Tuo pačiu nutarimu Konstitucinis Teismas, skirtingai nei Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas, gina, o ne varžo Seimo nario konstitucinę kūrybinės veiklos laisvę: „Konstitucijoje įtvirtinta kūrybinės veiklos samprata yra vieninga, jos turinys nepriklauso inter alia nuo to, koks asmuo ja užsiima. Šiuo atžvilgiu Seimo nario kūrybinė veikla nė kiek nesiskiria nuo bet kurio kito žmogaus kūrybinės veiklos.“ O Seimo statuto 15 straipsnio 4 dalyje nurodoma, kad Seimo narys už kūrybinę veiklą gali gauti atlyginimą.

Visame pasaulyje ilgalaikės raidos scenarijai – strategijos – kuriamos pasitelkiant specialistus ir ekspertus. Kaip mokslininkas-ekspertas Lietuvoje buvau kviečiamas kurti įvairias strategijas ir prieš tapdamas Seimo nariu, nes strategijų kūrimas nėra Seimo nario darbas, tai mokslo kūryba. Lietuvos Respublikos Konstitucija gina Seimo nario, kaip žmogaus ir piliečio teises, taip pat ir kūrybinės veiklos laisvę. Kitaip tariant, Konstitucija įtvirtina, kad visi piliečiai – taip pat ir Seimo nariai – gali kūrybine veikla užsiimti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų