REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius teigia pritariąs siūlymui viešinti prekybininkų būtiniausiems maisto produktams taikomus antkainius. Tai reglamentuojantį Kainų įstatymo papildymo projektą trečiadienį Seime įregistravo parlamentaras Saulius Stoma.

REKLAMA
REKLAMA

„Panašią idėją mes jau prieš porą metų esame svarstę ir tikrai manau, kad tai būtų visai nebloga idėja“, – ketvirtadienio rytą „Žinių radijuje“ sakė Premjeras.

REKLAMA

Jis siūlė įvertinti, kaip tai galėtų būti realizuota.

„Bet pati idėja, kiek galima daugiau viešumo ir tuo pačiu žmonėms sudarant galimybę rinktis ir taip atsirandant daugiau konkurencijos, yra gerai“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

A. Kubilius sakė, kad reikia atskirti objektyvias kainų kilimo priežastis – maisto žaliavų, grūdų brangimą. Tiesa, dėl ko realiai didėja kainos, parodys Konkurencijos tarybos tyrimas. Konkurencijos tarybos pirmininkas Jonas Rasimas Vyriausybės vadovui pažadėjo atlikti tyrimą dar prieš porą savaičių, tačiau iki šiol rezultatų dar nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas prekybos tinklų koncentracijos didėjimą ir mažųjų rinkos dalyvių išstūmimą A. Kubilius neatsakė, ar Lietuvoje sekmadieniais nevertėtų uždrausti dirbti didiesiems prekybos centrams.

„Vėlgi reikia svarstyti. Yra tyrimų, kurie rodo, kad kaip tik mažų parduotuvių egzistavimas nemažina kainų, o kaip tik galbūt ir padidina. Tų vertinimų yra tikrai įvairių ir, be abejo, kad vienas iš pačių svarbiausių dalykų siekiant to, kad erdvė kokiam nors piktnaudžiavimui dominuojančia padėtimi būtų kiek galima mažesnė, yra kiek galima intensyvesnė konkurencija“, – teigė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų