REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Čečėnijos respublikoje numatytos 1 mln. rublių baudos už nuotakos pagrobimą, pranešė respublikos vyriausybės spaudos tarnyba.Nuotakų grobimą smerkia Koranas ir draudžia Rusijos įstatymai, tačiau kai kurie duomenys rodo, kad nuotakų grobimo atvejų labai pagausėjo pastaraisiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

BBC šią vasarą Čečėnijoje sukurtame dokumentiniame filme teigiama, kad viena iš penkių čečėnų santuokų p

REKLAMA

rasideda tuo, kad nuotaka yra pagrobiama. Moterys yra verčiamos tekėti už savo pagrobėjų, jei nenori suteršti šeimos garbės.

„Nuo šiol tiek nusikaltimo vykdytojas, tiek ir religinis patarėjas, darantis spaudimą pagrobtosios merginos tėvui sutikti išleisti ją už pagrobėjo, bus atsakingi už nuotakos pagrobimą. Nusikaltėliai turės sumokėti 1 mln. rublių pagrobtosios merginos tėvams“, – teigiama pranešime.

Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadirovas spalio 1 dieną paskelbė, kad nuotakų grobimo ritualas turėtų būti paskelbtas neislamišku, bei ragino miliciją imtis veiksmų išvengti tokių incidentų.

„Tokios praktikos turi nebelikti mūsų visuomenėje. Kiekvienas vyras, bandantis per prievartą vesti merginą, turi pagalvoti, kaip jis jaustųsi, jei tas pats atsitiktų su mergina iš jo šeimos“, – teigė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų