REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Duris lankytojams Šiauliuose užvėrė dar vienas baras. Šiauliečiai prekybos ir pramogų centre „Akropolis" neberas neseniai uždaryto „Pieno baro“. Prieš kelerius metus „Pieno baras“, neišvengęs skandalo, pasitraukė ir iš prekybos ir laisvalaikio centro „Tilžė".

REKLAMA
REKLAMA

Jau prieš metus svarstyta, ar bendrovė nebankrutuoja

Praėjusiais metais rašėme, kad AB „Šiaulių duona" nusprendė nebetiekti didesniems prekybos centrams vienų iš perkamiausių duonos gaminių, o pačios bendrovės vadovybė prabilo apie gamybos apimčių mažinimą ir reorganizaciją.

REKLAMA

Tuomet prekybos centrų vadovus gerokai nustebino bendrovės „Šiaulių duona" sprendimas nutraukti produkcijos tiekimą. Šios įmonės gaminiai iki šiol buvo vieni iš labiau perkamų, be to, produkcijos tiekėjai apskritai stengiasi prasimušti į prekybos centrų lentynas. Todėl imta svarstyti, ar bendrovė nebankrutuoja.

Tąkart „Šiaulių duonos" direktorius V. Bilevičius „Šiaulių naujienoms" paneigė, kad bendrovė bankrutuoja: „Gamyba yra sumažėjusi, darome pertvarkymus. Nutraukiame „Kubams", kai kurioms kitoms parduotuvėms sumažinome tiekimą. Tiekėme „Norfai", bet ten labai mažas produkcijos paėmimas. Kur nepelninga, nevežame, nes ir nuolaidos nemažos", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Savininką A. Marazą bendrovės „Šiaulių grūdai" vadovo poste pakeitusi buvusi komercijos direktorė Bronė Špukienė tuomet neslėpė, kad įmonės turtas įkeistas. Jos žodžiais, bendrovė yra paėmusi kreditus, o ir jai klientai skolingi dideles sumas. B. Špukienė tikino, jog bendrovei „Šiaulių grūdai" bankrotas negresia.

Reorganizacijos dalis ar artėjančio žlugimo šmėkla?

Dėl kokių priežasčių užsidarė „Pieno baras“, norėjome paklausti vadovų, tačiau  „Šiaulių duonos" ir akcijų paketo savininko - bendrovės „Šiaulių grūdai" savininkas Algimantas Marazas telefonu griežtai atsisakė bendrauti su „Šiaulių naujienų" žurnalistais: „Apie save rašykite", - trumpai drūtai atrėžė įmonės galva. Beje, informacijos telefonu tarnybos duomenimis, įmonės veikla – nevykdoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas įtakojo sprendimą pasitraukti iš verslo centru tapusio prekybos ir pramogų centro? Šiaulių „Akropolio" valdytoja Sonata Nagienė „Šiaulių naujienoms" sakė, kad sprendimas uždaryti „Pieno barą“ Šiaulių „Akropolyje" buvo priimtas abipusiu šalių sutarimu, siekiant tobulinti prekybos ir pramogų centro koncepciją bei atsižvelgiant į lankytojų poreikius: „Pieno baras“ buvo uždarytas rugsėjo 21-ąją, o nuo spalio 1-osios šiose patalpose veikia išsiplėtusi picerijų tinklo kavinė. „Pieno barą“ valdanti bendrovė nėra skolinga už patalpų nuomą".

REKLAMA

Tuo tarpu „Tilžės" administratorė Jūratė Briaukuvienė nutraukto bendradarbiavimo su AB „Šiaulių duona" išsamiau pakomentuoti negalėjo, nes pareigas eiti pradėjo Pieno barui jau užvėrus duris.

Kavinių uždarymo bumas

„Pieno baras“ – jau antrasis baras Šiauliuose, pastaruoju metu lankytojams užvėręs duris.

„Šiaulių naujienose" rašyta apie tai, kad užsidarė kavinių-picerijų „Brodvėjaus pica" tinklas - ilgus metus Šiauliuose veikusi kavinė-picerija nebelaukia lankytojų. Iš trijų mieste veikusių kavinių-picerijų „Brodvėjaus pica" liko tik viena.

REKLAMA

Tuomet internetinėje „Brodvėjaus picos" svetainėje radę tik vienintelės kavinės-picerijos Pramonės gatvėje kontaktus paskambinome kavinės-picerijos direktorei Monikai Urbietienei, kuri „Šiaulių naujienoms" sakė, jog pasikeitė „Brodvėjaus picos" savininkai, todėl ji nieko apie kitas to paties pavadinimo veikusias ir uždarytas kavines-picerijas nežinanti. Kas naujieji picerijos savininkai, direktorė neatskleidė.

Ne paslaptis, kad prie barų žlugimo prisideda ir miesto valdžia, kurianti startegijas, kaip dar labiau pasunkinti ir taip krizės prispaustų kavinių ir barų veiklą.

Odeta JANULYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų