REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sankt-Peterburgo tyrimo komitetas nustatė naujus faktus apie laikraščio „Novaja Gazeta“ apžvalgininkės Anos Politkovskajos nužydymą, praneša RIA Novosti. Bylos tyrėjai aptiko vietą, kurioje buvo pagamintas ginklas, iš kurio nušovė žurnalistę.

REKLAMA
REKLAMA

Maskvos pakraštyje vagonų remonto gamykloje buvo rastas nelegalus ginklų gamybos cechas. „Interfax“ praneša, kad ceche buvo staklės, kurios, kaip nustatė ekspertizė, buvo naudojamos kovinio dujų pistoleto „Iž“, iš kurio ir buvo nušauta A. Politkovskaja, gamybai.

REKLAMA

Tyrėjai nusiuntė tarptautines užklausas dėl teisinės pagalbos suteikimo į kelias Europos šalis. Apie kokias šalis eina kalba, kol kas nepatikslinta. Detalių apie naujus įtariamuosius kol kas irgi nėra.

Komitetas pažymi, kad planuojama pratęsti baudžiamosios bylos terminą iki 2011 metų vasario mėnesio. Šiuo metu yra tardomi įtariamieji Sergėjus Chadžikurbanovas, Džabrailas ir Ibrahimas Machmudovas, o Rustamas Machmudovas, kuris yra laikomas žmogžudystės vykdytoju, ieškomas Rusijos MVD, FSB, SBR jėgomis, taip pat Interpolu.

REKLAMA
REKLAMA

Sankt Peterburgo tyrimo komitetas teigia, kad pagrindinė nužudymo versija yra susijusi su Anos Politkovskajos profesionalia žurnalistine veikla. Žurnalistė buvo nužudyta 2006 metų spalio 7 dieną. Prieš tai, spalio 6 dieną tapo žinoma, kad Sergėjus Chadžikurbanovas – tariamas nusikaltimo organizatorius – buvo perkeltas iš Mordovijos kolonijos į Maskvą.

Trečiadienį Briuselyje prasidėjusio Europos Parlamento plenarinės sesijos metu jos nariai prisiminė prieš ketverius metus nužudytą Rusijos žurnalistę A. Politkovskają.

„Žìnome, kokia svarbi kiekvienoje visuomenėje yra spaudos laisvė“, – pareiškė EP pirmininkas Jerzy Buzek, prisiminęs Aną Politkovskają ir kitus Rusijoje nužudytus žurnalistus. Jis priminė, jog Parlamentas savo spaudos konferencijų salę yra pavadinęs A. Politkovskajos vardu, taip pat paragino Rusijos valdžios institucijas imtis visų priemonių tvarkai užtikrinti ir nebaudžiamumui Šiaurės Kaukazo regione pažaboti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų