REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Ukmergės savivaldybės tarybos veiksmų gali susidaryti nuostolių iki keliasdešimt milijonų litų, ir juos, jei prireiks, turės atlyginti patys vietos gyventojai, teigė teisingumo ministras Remigijus Šimašius trečiadienį po Krizių valdymo komiteto posėdžio Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

"Ekstremalią situaciją sukėlė savivaldybės tarybos veiksmai. (...) Konstatuojame, kad savivaldybės taryba yra atsakinga už tas pasekmes, kurios galimai kils priimant dabartinius žingsnius. Yra rizika, kad galima žala ukmergiškiams, įmonei susidarys nuo keliolikos iki keliasdešimt milijonų litų. Vyriausybė yra nusiteikusi taip, kad šitų nuostolių kompensavimas, jeigu jie susidarys, neguls ant kitų savivaldybių gyventojų pečių. Politinė atsakomybė guls ant savivaldybės tarybos, kuri turi laisvę priimti tam tikrus sprendimus, ir jeigu susidarys nuostoliai, jie guls ant Ukmergės gyventojų pečių", - sakė R. Šimašius.

REKLAMA

Pasak teisingumo ministro, žala gali susidaryti dėl galimų UAB "Miesto energija" ieškinių, dėl Investicijų apsaugos įstatymų, kurio pažeidimai gali būti nagrinėjami tarptautiniame arbitraže, dėl to, kad savivaldybė naudoja brangesnį rezervinį kurą, daugybės kitų aspektų.

"Aš galiu konstatuoti, kad "Miesto energija" prarado licenciją dėl to, kad ji buvo išmesta iš jai priklausančių patalpų", - teigė R. Šimašius, tokiai situacijai pateikdamas analogiją spaudoje aprašytiems atvejams, kai užsienyje lietuviai išmeta gyventojus į gatvę, o po to gyvena ten, sakydami, kad jų negalima išvyti.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministro įsitikinimu, ekstremalią situaciją būtų teisingiausia atšaukti.

Formaliai žiūrint, pagal Vyriausybės nutarimą, ji gali būti paskelbta, kai dalis gyventojų negauna šildymo, tačiau reikia konstatuoti, kad šildymo sezonas Ukmergėje paskelbtas anksčiausiai visoje Lietuvoje, ir reikia atkreipti dėmesį, kad savivaldybės veiksmai sukėlė tą situaciją. Ir pagal įstatymą, ir nutarimą dabar, kai gyventojai gauna šilumą, ekstremali padėtis turi būti atšaukta, ir savivaldybės taryba tą turi padaryti", - sakė R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ukmergės rajono meras Algirdas Kopūstas laikosi kitos nuomonės.

Teisingumo ministras siūlo atskirai nagrinėti ekstremalios situacijos ir šilumos kainų klausimus.

"Puikiai suprantame norą turėti mažesnes kainas, ir komitetas paprašė Kainų ir energetikos komisijos dar kartą atidžiai ir nuodugniai išnagrinėti, ar kainos yra tinkamos ir pagrįstos Ukmergės savivaldybėje, ar nėra manipuliavimų, ar ukmergiškiai nepermoka. Kainos ir ekstremalios situacijos klausimai yra atskiri", - sakė R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų