REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Režisieriaus Fatih Akin komedija „Virtuvė sielai“, jau daugiau nei mėnesį linksmina kino teatro ,,Pasaka“ žiūrovus. Filmas apie vieno restorano Hamburge sėkmes ir nesėkmes, kurio populiarumas kiekvieną savaitę vis auga, susilaukė ir restoranų grupės „Fortas“ šefų įvertinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Turkų kilmės vokiečių režisierius Fatih Akin žiūrovams pažįstamas iš dramų „Galva į sieną“ ir „Iš kitos pusės“. Naujausias darbas „Virtuvė sielai“, anot režisieriaus, yra kur kas lengvesnis filmas, kurio filmavimas buvo kūrybinė atgaiva. Tai įvertino žiūrovai – vien kino teatre „Pasaka“ filmą jau pamatė daugiau nei 2000 žiūrovų.

REKLAMA

Kadangi filmas pasakoja apie restorano kasdienybę, sėkmes ir nesėkmes, vystymąsi ir iššūkius, atsirandančius savininkams pasamdžius charizmatišką virėją,  „Virtuve sielai“ susigundė ir po darbų į kiną užsuko restoranų tinklo „Fortas“ šefai.

Juos sudomino gausiai gyvenimo prieskoniais pagardinta istorija, kad būtent gero virėjo atsiradimas sugeba prikelti restoranėlį naujam gyvenimui ir savotiškai išpainioti daugelį filmo herojų kamuojančių tragikomiškų nutikimų kamuolį.

REKLAMA
REKLAMA

„Eilinis svečias net neįtaria, kokius sunkumus turi įveikti savininkai, kad pateisintų norimus lūkesčius. Filme subtiliai atskleista, kad geras maistas – tai ne įnoringų ambicijų tenkinimas, o harmoningas produktų derinimas, tradicijų puoselėjimas. Tvarkingame maiste – sveika siela, o visa kita įvyks savaime. Puikus filmas“, – savo nuomonę po seanso išreiškė restorano virėjų komanda.

Nors kino teatro „Pasaka“ įkūrėjos Gretos Akcijonaitės teigimu, tai – filmas, po kurio norisi atidaryti savo restoraną, „Virtuvė sielai“ nėra vien filmas apie maistą. Režisierius Fatih Akin neslepia: tai – filmas apie gyvenimą, ir jo komiškas, tragiškas bei kartais tragikomiškas akimirkas; apie namus, kuriuos kiekvienam norisi turėti, ir apie kiekvieną dieną mus lydinčią muziką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų