REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pirmąjį 2010 metų pusmetį grėsmių skaičius informacinių sistemų saugumui išaugo net 36 proc. lyginant su praėjusiais metais – tai savo ataskaitoje atskleidė informacinių technologijų korporacija IBM. Iš viso per šį laikotarpį užregistruoti 4396 grėsmių sukėlėjai, o daugiau nei pusei iš jų taip ir nebuvo įdiegta prevencinių priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

IBM ataskaitoje teigiama, kad per šešis šių metų mėnesius žalingos internetinės programos išlieka labiausiai paplitusiomis tarp visų kenkėjų ir sukėlė daugiau nei pusę slaptos informacijos nutekėjimo atvejų. Taip pat IBM ekspertai pažymi, jog grėsmingai daugėja kompiuterinių virusų, paslėptų „JavaScript“ programavimo koduose ir PDF bylose. Tuo tarpu ateityje didžiausias dėmesys turėtų būti sutelktas internetinės kompiuterijos (cloud computing) ir serverių virtualizacijos saugumui, nes čia, IBM teigimu, rizika bus didžiausia.

REKLAMA

Pastebėta, kad sumažėjo suklastotų internetinių tinklapių ir el. pašto žinučių (angl. phishing) atvejų, tačiau finansinės institucijos ir toliau išlieka didelės tokių atakų rizikos grupėje. Beveik puse suklastotų el. pašto žinučių buvo siekiama pakenkti būtent finansų sektoriaus įmonėms.

IBM saugumo ataskaitoje taip pat teigiama, kad organizacijos praėjusį pusmetį dėjo kaip niekad daug pastangų kovoti su grėsmėmis saugumui ir jas identifikuoti. Tai prisidėjo prie bendros saugumo sektoriaus pažangos ir aktyvesnės kovos su informacinių technologijų pavojais.

Informacijos ir duomenų saugumo padėties pasaulyje tyrimą atliko IBM „X-Force“ saugumo sprendimų tyrimo ir vystymo komanda, teigiama bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų