REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suinteresuoti individai ir grupės siekia daryti įtaką rezonansinėms byloms, teigia Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

REKLAMA
REKLAMA

„Susiduriame su bylų baigtimi suinteresuotų individų ir grupių nepagrįstai reiškiamu nepasitenkinimu ikiteisminiu tyrimu, taip pat panaudojant ir bulvarinės žiniasklaidos priemones, joms tai kurstant. Dažnai keliami imperatyvūs reikalavimai, kad tyrimai būtų atliekami

REKLAMA

asmenims pageidaujama linkme, kad būtų priimti jiems norimi sprendimai. Tokio reiškinio nelaikome visos visuomenės nepasitikėjimu“, – LTV laidoje „Savaitės atgarsiai“ kalbėjo prokuroras A. Kliunka.

Paprašius sukonkretinti, kas gi tie suinteresuoti asmenys ar grupės, prokuroras A. Kliunka nepanoro patikslinti.

Jis taip pat teigė, kad „negalima ir nereikėtų daryti išvadų iš vienos tvirkinamųjų veiksmų tyrimo bylos apie visą prokuratūrą, apie visus pareigūnus, apie visas teisėsaugos institucijas“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot prokuroro A. Kliunkos, „čia daugiau susiduriame su nepasitenkinimu socialinėje, ekonominėje, politinėje srityje, kuri yra sukoncentruojama į vieną labiausiai matomą instituciją – prokuratūrą.

Laidoje dalyvavęs advokatas Kęstutis Čilinskas teigė, kad už šios bylos gali slypėti aukšti asmenys. „Bylos procesas labai seikėjamas, vilkinamas, nes už jo stovi kažkokie atsakingi asmenys, aš šituo neabejoju“, – kalbėjo K. Čilinskas.

Anot advokato, „nerangumas šioje byloje akivaizdus. Nereikia jokių įstatymų pakeitimų, yra Žmogaus teisių konvencijos. Prokurorai neturi imtis teisėjų vaidmens, jų darbas kuo greičiau surinkti įrodymus ir atiduoti bylą teismui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų