REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 1— ąją, Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, dalis Šiaulių senjorų, nuvykę į Virgilijaus Noreikos koncertą „Saulės“ koncertų salėje, buvo neįleisti. Jie neturėjo kvietimų, nors organizatoriai iš anksto skelbė, kad pakaks pensininko pažymėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

„17 valandą į “Saulę“ susirinko būrelis žmonių. Rengėjai iš mūsų pareikalavo kvietimų, kurie, atseit, turėjo būti įsigyti kasose ar darbovietėse, — laiške redakcijai rašo į koncertą nepakliuvusi senjorė. — Prašėme, kad mus įleistų, siūlėmės netgi sumokėti. Tačiau rūsčiu veidu stovinti tarpduryje budinti ar administratorė kartu su apsaugos darbuotoju išvijo nusivylusius senjorus į namus“.

REKLAMA

Moteris retoriškai klausė, ar galima su garbingo amžiaus senjorai taip elgtis? Jos teigimu, buvo apmaudu ne dėl to, kad nebuvo įleisti nemokamai, bet dėl to, kad šventiškai nusiteikę liko už durų. Tokią pat nuoskaudą patyrė ir kiti senjorai, skambinę redakcijai dar ir vakar. Pagyvenusių žmonių organizacijai atstovavusi ponia Nijolė sakė pati skambinusi į kasą ir klaususi, ar tikrai nereikės jokių kvietimų. „Mane patikino, kad nereikės“, — sakė senjorė.

REKLAMA
REKLAMA

Saulius Kauneckas, Savivaldybės koncertinės įstaigos „Saulė“ vadovas, “Šiaulių kraštui“ sakė nesitikėjęs tokio didelio ažiotažo, esą pernai tuo pačiu metu į mokamą V. Noreikos koncertą susirinko vos 200 žmonių. Šiemet žmonės skambino, teiravosi apie koncertą, klausė, ar galima bus atsivesti anūkų ir ar tikrai bus įleisti nemokamai?

„Šiauliuose yra per 30 tūkstančių pensininkų, salėje — 700 vietų. Į koncertą atėjo ne tiktai senjorai, jis buvo skirtas visiems. Siekdami suvaldyti srautus, nusprendėme leisti su kvietimais, kuriuos žmonės galėjo pasiimti kasose. Visi 700 kvietimų, tarp kurių 200 buvo skirta neįgaliųjų ir aklųjų bei silpnaregių organizacijoms, ir buvo išdalyta,“ — aiškino S. Kauneckas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių, pasak įstaigos vadovo, kvietimus galvota dalyti prie įėjimo į salę. Bet vėliau persigalvota.

Paklaustas, kodėl apie galimybę įsigyti kvietimus kasose nebuvo paskelbta viešai ir iš anksto, aiškino, jog sprendimas atiduoti kvietimus į kasą buvo priimtas vos kelios dienos prieš koncertą. Paklausus, ar jis neapgailestauja dėl tokio akibrokšto, įstaigos vadovas atsiprašyti nesusiprato.

Sigita STONKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų