REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Vilniaus vandenų" ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos viešųjų pirkimų taisyklių pažeidimo vykdant dumblo apdorojimo įrenginių projektavimo ir statybos darbus.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas, kaip praneša Generalinė prokuratūra, pradėtas susipažinus su Viešųjų pirkimų tarnybos l. e. direktoriaus pareigas Žydrūno Plytniko pateiktu prašymu dėl viešųjų pirkimų taisyklių pažeidimo bendrovei „Vilniaus vandenys" ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijai 2007-2008 metais vykdžius viešąjį projektavimo ir statybos darbų "Dumblo apdorojimo įrenginiai Vilniaus nuotekų valykloje" pirkimą.

REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijos nariai ir Viešųjų pirkimų tarnybos valstybės tarnautojai įtariami galimai padarę nusikalstamas veikas.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apygardos prokuratūra.

Kaip jau buvo skelbta, Viešųjų pirkimų tarnyba kartu su Ūkio ministerija sako nustatanti vis daugiau pažeidimų atliekant viešuosius pirkimus "Vilniaus vandenyse" ir dėl to prašo Kainų komisijos neleisti branginti vandens vilniečiams.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus vandenų" vykdomas dumblo valymo įrenginių projektas kelia daugiausiai abejonių Viešųjų pirkimų tarnybai. Ją stebina, kad pradinė projekto vertė buvo 125 mln. litų, o jau dabar jo sąmata pasiekė 200 mln. litų.

Anot Viešųjų pirkimų tarnybos, vien projektavimo darbai kainavo 20 mln. litų –10 proc. visos sumos, nors įprastai panašiuose projektuose tam skiriama 2 proc. lėšų.

Tačiau ir be dumblo projekto kyla daug klaustukų. Viešųjų pirkimų tarnybai neaišku, kodėl "Vilniaus vandenys" 2008 metais be jokių viešųjų pirkimų konkursų išleido 17 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Be dumblo yra pateikta daugybė medžiagos, kurios negali „Vilniaus vandenys" paaiškinti, teisiškai įrodyti dokumentais", –yra sakęs Ž. Plytnikas.

„Vilniaus vandenų" vadovas Valentinas Milienis penktadienį teigė neturįs informacijos, kokie įmonės vykdomi projektai kelia įtarimų.

„Vilniaus vandenys" nėra gavę jokios oficialios informacijos apie vykdomus tyrimus ir tą, ką žiniasklaidoje jūs sužinote, tą sužinau ir aš. Kreipiausi į Viešųjų pirkimų tarnybą raštu, kad mums pateiktų oficialias išvadas, kad mes irgi galėtume atlikti vidaus tyrimą, išnagrinėti situaciją", –pareiškė V. Milienis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų