REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Naujuoju sekso simboliu“ ir „striptizo ereliu“ pramintas liberalcentristas Žilvinas Šilgalis sako nepainiojąs darbo Seime su savo laisvalaikiu. Pasak parlamentaro, jo pusnuogio pasirodymas TV3 televizijos projekte „Šok su manimi“ tebuvo pramoga ir savęs išbandymas:

REKLAMA
REKLAMA

„Seimas yra Seimas, aš ten nevaikštau iki pusės nuogas ir net švarkelio nebuvau nė karto nusimetęs – dirbu savo tiesioginį darbą. Šokis Samba yra būtent taip ir šokamas. Man net keista, kada Lietuvoje nuogo iki pusės vyro kūnas pasidaro tabu“ - sako Ž. Šilgalis ir tvirtina, kad jo pasirodymas televizijos projekte neprasilenkė su Seimo nario etika.

REKLAMA

Parlamentaras sveikina Seimo Etikos ir procedūrų komisijos norą išsiaiškinti politikų dalyvavimo televizijos laidose aplinkybes ir žada komisijai pateikti pageidaujamus dokumentus. Kartu Ž. Šilgalis nurodo, kad pasinaudojo galimybe labiau išgarsėti:

„Aš dešimt metų dirbau struktūrinį darbą, kurio realiai nesimato: kūriau skyrius, rūpinausi įvairiais techniniais dalykais, iš tikrųjų įdėjau daug darbo. Manau, kad visa šita pusė lieka „už kadro“. Ir man, kaip politikui, žinomumas yra labai svarbus, tam, kad aš turėčiau daugiau įtakos ir galėčiau geriau atstovauti visuomenės interesams“ - portalui balsas.lt pasakojo Ž. Šilgalis.

REKLAMA
REKLAMA

Nebūkime šventesni už Popiežių

Televizijos kritikas, Vilniaus Universiteto profesorius Žygintas Pečiulis nemato nieko bloga, jei parlamentarai pasirenka kūrybiškus saviraiškos būdus, tačiau, pasak Ž. Pečiulio, svarbu, kad už tokią veiklą nebūtų mokamas atlygis vokeliuose:

„Sutinku, kad sambą reikia šokti nuogam. Jei Ž. Šilgalis mano, kad taip gražu, tai tegu sau šoka – nebūkime šventesni už popiežių“ - sako Ž. Pečiulis. Jis pabrėžia, kad kur kas rimtesnis nusižengimas gali būti politiko tapimas „televizijos veidu“, kai televizijos šitaip siekia pelno. Komunikacijos ekspertas nurodo, jog čia gali būti įžvelgiamas leistinų ribų peržengimas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Politikas gali būti kokios nors komisijos nariu, bet ne tapti televizijos veidu. Jei jis veda laidas, rodomas anonsuose, kalbu apie Valinskus, ir iš to šalia esantys žmonės uždirba pinigus, tai – jau rimčiau“ - portalui balsas.lt sako Ž. Pečiulis.

Aiškinsis etikos sargai

Seimo Etikos ir procedūrų komisija prašo pateikti sutartis, pagal kurias parlamentarai įsipareigoję įvairioms televizijoms. Pirmininkas Algimantas Salamakinas aiškina, kad komisijai užkliuvo ne Ž. Šilgalio nuogumas, o jo santykiai su TV3 televizija. Siekiama išsiaiškinti, kokiomis sąlygomis parlamentarai dalyvauja televizijos projekte ir ar čia nėra interesų konflikto.

REKLAMA

Jei paaiškėtų, kad Seimo narys gavo atlyginimą ir turėjo darbo santykių, tai jam grėstų apkalta, kaip pažeidusiam Konstituciją. A. Salamakino nuomone, šokis televizijoje nėra kūrybinė veikla, tačiau pirmininkas nesiima prognozuoti galimų pasekmių.

Šiuo metu parlamento komisija turi dviejų Seimo narių pateiktas ilgalaikes sutartis su televizijos kanalais. Apie savo bendradarbiavimą su LNK televizija duomenis pateikė Tautos Prisikėlimo Partijos narė Ingrida Valinskienė ir socialdemokratas Andrius Šedžius. A. Salamakinas sako laukiąs dar dviejų dokumentų: iš TV3 televizijos sutarties su Ž. Šilgaliu ir iš LNK su Arūnu Valinsku.

Seimo statutas draudžia parlamentarams gauti bet kokį atlygį, išskyrus kūrybinę veiklą. Jos sampratą 2004 – ųjų liepos 1 – ąją apibrėžė Konstitucinis Teismas.

 

Šoka Ž.ŠilgalisŠoka Ž.Šilgalis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų