REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Galbūt Amerika buvo pirmąja globalinės recesijos priežastimi,  Europa gali tapti  antrąja," - teigia Nobelio laureatas ekonomistas Džozef Stinglic.

REKLAMA
REKLAMA

„Griežtų ekonominių recesijos suvaldymo būdų  banga gali sudaryti prielaidas naujai recesijai ir pakenkti ES valiutai.  Šiandien daugelis šalių anksčiau laiko mažina biudžeto išlaidas. Akivaizdu, kad ši priemonė ženkliai mažina  bendrą paklausą. Galime sulaukti antros recesijos bangos,"- pareiškė ekonomistas, praneša db.lv.

REKLAMA

Pagrindiniais pasaulio ekonomikos priešais laikomos Ispanija ir Graikija. Nedarbo lygis Ispanijoje siekia 20%. Kai kurių analitikų teigimu tas pats gali ištikti ir Graikiją. Šie veiksniai silpnina eurą.

„Euro perspektyvos miglotos," - teigia ekonomistas. „Gali būti, kad ES šalims verčiau atsisakyti eksperimentuoti su bendra valiuta, nei toliau mokėti didelę kainą nedarbu ir žmonių kančiomis."

Ekonomisto nuomone yra būdų kaip sumedžioti iš karto du zuikius.

Jei Vokietija paliktų eurozoną, euras stipriai pigtų. Tuomet atpigusi gamyba ne tik paskatintų eksportą, bet ir gerokai padidintų Europoje gaminamos  produkcijos paklausą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų