REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ketvirtadienį, spalio 7 d., duris plačiai atvers festivalis „Vilniaus kino šortai 2010“. Jau penktą kartą naujausius trumpametražius filmus pristatantis festivalis rodysis ne tik sostinės „Skalvijoje“, tačiau ir Kauno, Klaipėdos, Šiaulių Panevėžio kino salėse. Šįmet, auditorijos dėmesiui, parengta išskirtinė „Lietuvos muzikos ir tetaro akademijos kino ir TV operatorių baigiamųjų darbų“ premjera.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio organizatoriai didžiuojasi, jog nuotaikinga tradicija tampantis renginys suburia jaunus kūrėjus, skatindamas tarpusavio bendradarbiavimą, sukuria erdvę šviežių trumpametražių filmų iš viso pasaulio peržiūroms, skiria pakankamai dėmesio ir vietinėms iniciatyvoms. Būtent todėl žiūrovai turės galimybę susipažinti ir su iki šiol nerodytais jaunųjų Lietuvos kino profesionalų darbais.

REKLAMA

Lietuviškų debiutų programa talpina vaidybines trumpo metro juostas, kurtas tiek plačiai dar nelabai žinomų, tiek jau įžymiais tapusių autorių. Tarpe pastarųjų – Dovilė Šarutytė, su filmu „Aš tave žinau“, įvertinta „Sidabrine gerve 2010“ už režisūrą trumpametražių filmų sekcijoje, Linas Dabriška, už operatoriaus darbą nominuotas šių metų „Sidabrinei gervei“, bei fotografijos mene pripažinta Kristina Sereikaitė. Taip pat programoje – Narvydas Naujalis, Martynas Petrošius, Jurga Naraškevičiūtė, Darius Šlapelis, Andriejus Kazlauskas, Eitvydas Doškus, Andrius Paškevičius ir Karolis Stankus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais baigiamųjų darbų programoje bus pademonstruotas bendras nacionalinio kino pasaulyje jau pastebėtų ir įvertintų režisierės D. Šarutytės ir operatoriaus L. Dabriškos darbas „Nesiseka šiandien“ apie nedidelę gyvenvietę, kurios priemiestyje, deja, niekada nieko gero neįvyksta... K. Sereikaitės režisuota ir filmuota juosta „Nevykęs Scenarijus“ pasakos apie vienišą, kompleksuotą, pigioje užeigoje dirbančią moterį netyčia atsidūrusią nusikaltėlių optiniame taikiklyje. Įvairiausiuose kadrai ir netikėčiausi siužeto posūkiuose – senyvo amžiaus šokėja, kuriai suteikiamas šansas paskutinįsyk pasirodyti scenoje, kalėjimo viršininko eksperimentai su kalinčiuoju, krizė pavydo užvaldyto pagyvenusio vyro vaizduotėje, realybės ir fantazijos persidengimai, pasąmonėje tūnantys demonai, apelsinmedžių giraitės ir laivo kapitonai.

Festivalį Vilniaus kino šortai organizuoja „Skalvijos“ kino centras. Festivalio kino ekranai  mirgės sostinėje, „Skalvijos“ kino centre, Goštauto 2/15, bei Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio kino salėse (tikslias peržiūrų vietas rasite renginio svetainėje www.filmshorts.lt). Kviečiame į neilgus, bet konkrečius filmus, kadangi kampo kirtimas, kelnių trumpinimas ir kino šortai ilgina gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų